Η εταιρεία πίσω από την αλυσίδα Yo! Sushi παρουσίασε ένα νέο μοντέλο σπιτιού για μεγαλουπόλεις με φτωχούς κατοίκους.

Η εξοικονόμηση χώρου φαίνεται πως θα είναι το σύνθημα για τους μελλοντικούς κατασκευαστές σπιτιών στις μητροπόλεις της Δύσης, όπου οι τιμές κτήσης έχουν φτάσει σε εφιαλτικά ύψη και οι αποδοχές των νέων εργαζομένων σε εφιαλτικά βάθη. Το στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσουν οι μελλοντικοί εργολάβοι είναι πώς θα χωρέσουν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες ενός σπιτιού σε ελάχιστο χώρο.

Η εταιρεία Yo! Home, θυγατρική της πιο γνωστής Yo! Sushi, κατέθεσε λοιπόν τη δική πρόταση, η οποία όμως βρίσκεται σε φάση πιλοτικής υλοποίησης. Εμπνευσμένη από τις διακοσμητικές αναζητήσεις που βρήκαν γόνιμο έδαφος στα αμερικάνικα σπίτια της δεκαετίας του ’60 και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας της ίδιας εποχής, η πρόταση της Yo! Home επιστρατεύει τη λύση των κρυφών επίπλων: κρεβάτια που κρύβονται στο ταβάνι και κατεβαίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού, μίνι κουζίνες που καμουφλάρονται ως ντουλάπια, σαλόνια που τα «καταπίνει» το δάπεδο.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο σπίτι-υπόδειγμα είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιείται στα θέατρα όταν πρέπει να αλλάξει το σκηνικό –κάνει χρήση αντίβαρων.

Στους στόχους της Yo! Home είναι να μπει στις αγορές του Μανχάταν, του Μπουένος Άιρες, του Τόκιο και τη Σαγκάη.