Περισσότερα από 30.000 διαφορετικά στιλ παπουτσιών έχει σχεδιάσει ο Manolo Blahnik στα πενήντα χρόνια καριέρας του.

«Είμαι 72 ετών. Δεν είμαι μωρό», δήλωσε από από τις Κανάριες Νήσους, ωστόσο συνεχίζει να διατηρεί το ίδιο πάθος για την ελληνορωμαϊκή ιστορία, τα μουσεία, τις ταινίες και τα βιβλία.

Στις 8 Σεπτεμβρίου ο εκδοτικός οίκος Rizzoli θα κυκλοφορήσει ένα λεύκωμα με τίτλο «Fleeting Gestures and Obsessions» με τις εσωτερικές ανησυχίες και τους συναρπαστικούς διαλόγους μεταξύ του Blahnik, του Pedro Almodοvar (Πέδρο Αλμοδόβαρ) και της Sofia Coppola (Σοφία Κόπολα).

Σήμερα, η ανιψιά του Blahnik, Kristina, καλείται να φέρει μία νέα στρατηγική μέθοδο για την «πτήση» του μάγου των παπουτσιών προς τη φαντασία. Πρόσφατα ο διάσημος σχεδιαστής έχρισε την ανιψιά του ως διευθύνουσα σύμβουλο της οικογενειακής επιχείρησης -που όπως λέει λίγο ως πολύ «μεγάλωσε μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών». «Δεν αισθάνομαι ότι θα τρέξω μια επιχείρηση. Είναι περισσότερο σαν να τρέχω μέσα σε ένα παραμύθι. Κάθε παπούτσι που σχεδιάζει ο θείος Lolo – παραμένει ο μοναδικός σχεδιαστής της επιχείρησης- είναι ένας χαρακτήρας σε μια αφήγηση, στον οποίο έχει δοθεί πνοή», δήλωσε η ανιψιά του δημιουργού.