Συγκίνηση προκάλεσε η εξομολόγηση της Χαρούλας Αλεξίου για τη μάχη της με τον καρκίνο.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος στήριξης των καρκινοπαθών, «Είσαι Γυναίκα, Είσαι Δύναμη», μίλησε ανοιχτά για το σοκ όταν της ανακοίνωθηκε πως πάσχει από καρκίνο, αλλά και για τον δικό της Γολγοθά.

«Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού», είπε η Χαρούλα Αλεξίου και πρόσθεσε:

Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου: ''Γιατί σε εμένα;'', ''Τι δεν έκανα καλά;'',  ''Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;'', απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν. Οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια για να βγουν από τον πολύ στενό κόσμο τους, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες.

Ένα γεγονός, που επηρέασε θετικά την ψυχολογία της, όπως τόνισε, είναι ότι δεν χρειάστηκε να περάσει την επώδυνη διαδικασία των χημειοθεραπειών και ακτινοβολιών. «Αισθάνομαι τυχερή που το πέρασα τόσο ανώδυνα. Να φανταστείτε ότι ανέβαλα την πρεμιέρα μου μόνο για μια βδομάδα μετά την επέμβαση που έκανα και επέστρεψα και πάλι στην καθημερινότητα μου και στις υποχρεώσεις μου», ανέφερε η σπουδαία καλλιτέχνης.

Παράλληλα, η Χαρούλα Αλεξίου αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγίειας της, από μία προληπτική εξέταση ρουτίνας. Επειδή ο καρκίνος ήταν σε αρχικό στάδιο, απέφυγε τις επώδυνες και ψυχοφθόρες θεραπείες.

Μιλώντας στο παρελθόν για την περιπέτεια της, η ερμηνεύτρια είχε χαρακτηρίσει «τέρας» τον καρκίνο, ενώ είχε αποκαλύψει πως από την ίδια ασθένεια «έφυγε» από τη ζωή, η μητέρα της.  «Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Όταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα», κατέληξε.