Όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια η Μαρία Μπεκατώρου, της αρέσει πολύ να πειραματίζεται με την εικόνα της.

Βέβαια, όποιος τη γνωρίζει καλύτερα ή έχει δει παιδικές της φωτογραφίες µε την υπέρκοµψη µαµά της στα 70s –µε γυαλιά-πεταλούδα, κοµψά τιρµπάν και εντυπωσιακά παντελόνια-καµπάνα, σαν αυτά που φορούσαν οι κινηµατογραφικές σταρ της εποχής–, αντιλαµβάνεται αµέσως πως το στιλ είναι στο DNA της οικογένειας. «Η γιαγιά µου ήταν πάρα πολύ κοκέτα, όπως και η µαµά µου, και έχω µεγαλώσει σε ένα περιβάλλον µε γυναίκες που πρόσεχαν πολύ τον εαυτό τους, τα ρούχα, τα αξεσουάρ τους. Τα ερεθίσµατα πάντα τα είχα, όταν όµως εξελίχτηκα και επαγγελµατικά, µε βοήθησε πολύ ο Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, ο στιλίστας µου, να βρω κι εγώ το στιλ που µου ταιριάζει περισσότερο. Όταν είσαι σε αυτόν το χώρο, έχεις πρόσβαση σε πολύ ωραία ρούχα και συνεργάζεσαι µε ανθρώπους πουξέρουν να σε κατευθύνουν σωστά. Η µόδα είναι ένα κοµµάτι της δουλειάς που έµαθα να απολαµβάνω» λέει η παρουσιάστρια.

Καταναλωτικές εµµονές ποτέ δεν είχε, παραδέχεται όµως µια της αδυναµία: «Μου αρέσει πολύ να αγοράζω παπούτσια. Παλιά είχα µεγαλύτερη µανία και περισσότερα χρήµατα, έτσι ψώνιζα πιο πολλά. Πλέον, µου αρέσει να πηγαίνω πού και πού στα µαγαζιά µε τον Χρήστο (σ.σ. το στιλίστα της). Επειδή στην τηλεόραση φοράω τα ρούχα που εκφράζουν τις τάσεις της εκάστοτε µόδας, για µένα προτιµώ να αγοράζω πιο κλασικά, διαχρονικά κοµµάτια».

Από την άλλη, δεν είναι από τις γυναίκες που περνούν ώρες µπροστά σε έναν καθρέφτη. Ούτε από τις παρουσιάστριες που πριν από την πρεµιέρα τους λιώνουν στα γυµναστήρια ή ξηµεροβραδιάζονται στα ινστιτούτα αισθητικής. «Eπειδή για τη δουλειά πάντα µακιγιάροµαι, στην προσωπική µου ζωή βάφοµαι ελάχιστα, το καλοκαίρι µάλιστα δεν βάζω ούτε µάσκαρα. Φοράω την ενυδατική µου κρέµα και βγαίνω. Όσο για τις περιποιήσεις µου, κάνω τα βασικά. Όταν προλαβαίνω, πηγαίνω στην αγαπηµένη Θεανώ Μπέλλα για µάσκες και ενυδατώσεις, ενώ λίγο πριν την εκποµπή θα πάω στο δερµατολόγο µου, τον Στέλιο Αγγελίδη, για να κάνω τα µπότοξ µου. ∆ίαιτες δεν κάνω ποτέ. Όταν θέλω να προσέξω, απλά θα κόψω το βραδινό φαγητό και τα γλυκά» εξηγεί.  Ο χρόνος, πάντως, µοιάζει να είναι ο καλύτερος σύµµαχός της, ενώ έχει κατασταλάξει σε ένα στιλ που την εκφράζει και της πηγαίνει πολύ. «Ευτυχώς, παρόλο που δεν κάνω διατροφή, µπορεί να µην έχω το τέλειο σώµα, αλλά κρατιέµαι αρκετά καλά. Τη γυµναστική, δυστυχώς, τη βαριέµαι πολύ. Θα ήθελα θεωρητικά να κάνω pilates, αλλά όλες οι φίλες µου που κάνουν µένουν νότια, ενώ εγώ βόρεια. Έτσι, δεν έχω παρέα και δεν το αποφασίζω» λέει γελώντας.

Όσο για τα ξανθά µαλλιά, που τα τελευταία χρόνια αποτελούν το σήµα-κατατεθέν της, εξηγεί πως κατέληξε εκεί µετά από δεκάδες πειραµατισµούς. «Έχω υπάρξει καστανή ανοιχτή και καστανή σκούρα µε κατακόκκινες ανταύγειες. Έχω κάνει τα µαλλιά µου καροτί, αλλά και χάλκινα, έχω κάνει µέχρι και κοντό µαλλί αγορίστικο όταν ήµουν στο TeleCity, µέχρι που υιοθέτησα το ξανθό και δεν θα το ξαναλλάξω, νοµίζω».