Ο Ρικ Όουενς συνεχίζει να προκαλεί και να εντυπωσιάζει στα σόου που διοργανώνει, με την πρωτοτυπία του και την αντισυμβατικότητά του.

Αφού την άνοιξη του 2014 επέλεξε μία ομάδα χορευτών να παρουσιάσουν τα ρούχα του αντί για μοντέλα, στην επίδειξη μόδας, για τη συλλογή του 2015 τα ρούχα του έφεραν στρατηγικά τοποθετημένες τρύπες στον καβάλο και τον Ιούνιο στην παρουσίαση της αντρικής του συλλογής ένα μοντέλο διαμαρτυρήθηκε κατά της Άνγκελα Μέρκελ, τώρα ήρθε η σειρά στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού να ντύσει τα μοντέλα με… μοντέλα.

Αν και δεν είναι εύκολο για τα μοντέλα να κάνουν πασαρέλα με ένα άλλο μοντέλο κρεμασμένο στο λαιμό, ο Όουενς το πέτυχε διαλέγοντας οι κοπέλες που έκαναν πασαρέλα να διαθέτουν τον κατάλληλο σωματότυπο.

Την τάση «κουβαλάω την συνάδελφο» μου ο Ρικ Όουενς δεν την διαμόρφωσε μόνος του. Η σύλληψη ανήκει στον ελληνικής καταγωγής στιλίστα και μακροχρόνιο συνεργάτη του Πάνο Γιαπάνη.Ο Γιαπάνης ανήκει στην ελίτ των επαγγελματιών της μόδας. Έχει δουλέψει με τους διάσημους Στίβεν Μάιζελ, Νικ Νάιτ, Μερτ Αλάς, Μάρκους Πίγκοτ και έχει συνεργαστεί με περιοδικά όπως Vogue Italia, Harpers Bazaar, AnOther  και W.