current views are: 6

15 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση05:19

Τζένιφερ Λόρενς: Οργισμένη με τον σεξισμό στο Χόλιγουντ

Η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς ανέβασε άρθρο στο οποίο εκφράζει την οργή της επειδή αμείβεται με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές της.

Δημοσίευση 05:19’
αρθρο-newpost

Η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς ανέβασε άρθρο στο οποίο εκφράζει την οργή της επειδή αμείβεται με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές της.

Η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς ανέβασε άρθρο στο οποίο εκφράζει την οργή της επειδή αμείβεται με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές της, στην ιστοσελίδα Lenny της Λίνα Ντάναμ (σ.σ η Ντάναμ είναι η δημιουργός της βραβευμένης σειράς του ΗΒΟ Girls, στην οποία είναι επίσης παραγωγός, πρωταγωνίστρια και σεναριογράφος), σύμφωνα με το BBC.

Στο κείμενό της, η Λόρενς γράφει:

“Βαρέθηκα να προσπαθώ να βρω έναν ‘χαριτωμένο’ τρόπο να λέω την άποψή μου και να εξακολουθώ να είμαι αρεστή”.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Οδηγός Αισιοδοξίας” αναφέρει ότι ανακάλυψε πόσο λιγότερο πληρώνεται τον περασμένο χρόνο, όταν διέρρευσαν emails της Sony Pictures.

“Δεν θύμωσα με την Sony. Τα΄βαλα με τον εαυτό μου. Απέτυχα με τις διαπραγματεύσεις, γιατί κατέθεσα γρήγορα τα όπλα”.

Το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας έπεσε θύμα χάκερ τον Νοέμβριο και τα emails που διέρρευσαν έγιναν σύντομα πρωτοσέλιδα.

Μία από τις υποθέσεις που πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τη δημοσιοποίηση αφορά την επικεφαλής της Sony Έιμι Πασκάλ, η οποία αποκάλυψε ότι η Τζένιφερ Λόρενς και η Έιμι Άνταμς πληρώθηκαν πολύ λιγότερα από τους άνδρες συμπρωταγωνιστές τους στην ταινία American Hustle.

Μάλιστα στο άρθρο της, η πρωταγωνίστρια της ταινίας The Hunger Games περιγράφει με περισσότερες λεπτομέρειες τους λόγους που δεν διεκδίκησε υψηλότερη αμοιβή.

“Θα έλεγα ψέμματα αν δεν παραδεχόμουν ότι κάτι μέσα μου ήθελε να είμαι αρεστή, πράγμα που επηρέασε την απόφασή μου να κλείσω την συμφωνία χωρίς να δώσω μάχη. Δεν ήθελα να φανώ ‘δύσκολη’ ή ‘κακομαθημένη΄”.

“Τότε αυτό φάνταζε ως μία καλή ιδέα μέχρι που είδα την μισθοδοσία στο Ίντερνετ και συνειδητοποίησα ότι όλοι οι άνδρες με τους οποίους συνεργαζόμουν σαφώς δεν ανησυχούσαν μη φανούν ΄δύσκολοι’ ή ‘κακομαθημένοι’ “.