Εναν γάμο σαν παραμύθι, βγαλμένο από τις σελίδες του «Χίλιες και μία νύχτες», οργάνωσε την περασμένη εβδομάδα για την κόρη του, Τάνια, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Χαμίντ Ελ Σιάτι, στο δικής του ιδιοκτησίας εξωτικό θέρετρο Almaza Bay, κοντά στο Δέλτα του Νείλου.

Οι τριήμεροι εορτασμοί, που φημολογείται πως κόστισαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια, είχαν έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η μητέρα της νύφης, Ντόρα, είναι Ελληνίδα και, όπως ήταν φυσικό, το «παρών» έδωσαν αρκετοί Ελληνες αλλά και σημαντικοί Λιβανέζοι επιχειρηματίες που κατοικούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Ευγενία Νιάρχου, ο Κώστας και η Χριστιάνα Καίσαρη, οι οικογένειες Χούρι, Ζέιν και Γκαντούρ, ο Ηλίας Ψινάκης, η Μαριάννα Σμπώκου, ο Χρήστος Παπαζής, ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Ευάγγελος Μπούσης κ.ά. Στενή φίλη των γονιών της νύφης είναι και η Μαριάννα Λάτση, η οποία όμως ακύρωσε το ταξίδι της τελευταία στιγμή λόγω σημαντικών υποχρεώσεων.

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Χαμίντ Ελ Σιάτι είναι ένας μεγιστάνας στον χώρο του τουρισμού. Ιδιοκτήτης του Travco Group, που δημιούργησε το 1979, κατέχει και διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων, resorts και κρουαζιερών στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Ο όμιλός του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 εταιρείες, χιλιάδες εργαζομένους, 170 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους και οι τρεις πολυτελείς αλυσίδες Jaz, Iberotel και Sol Y Mar) και τον μεγαλύτερο στόλο με κρουαζιερόπλοια στον Νείλο. Διαθέτει ακόμα το 50% της αεροπορικής εταιρείας Air Arabia, τα δύο υπερπολυτελή θέρετρα, Almaza Bay στη Βόρ. Αίγυπτο και Madinat Makadi στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ το 2009 εξαγόρασε τη γερμανική αλυσίδα ξενοδοχείων Steigenberger, εισερχόμενος έτσι δυναμικά στην αγορά της Ευρώπης. Η Ντόρα Ελ Σιάτι έχει μεταδώσει στον σύζυγό της την αγάπη της για την Ελλάδα, την οποία επισκέπτονται τα καλοκαίρια με το επιβλητικό σκάφος τους, Adora, και μαζί με τα παιδιά τους, Καρίμ και Τάνια. Εχουν πολλούς Ελληνες φίλους και διατηρούν μια εντυπωσιακή κατοικία στην Ψαρού της Μυκόνου.

Η Τάνια και ο ιρανικής καταγωγής Καβέχ Ραχμπάρι (συνιδιοκτήτης της χρηματοοικονομικής εταιρείας Mariana Capital στην Αγγλία) παντρεύτηκαν στο Λονδίνο σε κλειστό κύκλο πριν από περίπου τέσσερις μήνες, όμως υποσχέθηκαν στους φίλους τους ότι θα δώσουν ένα αξέχαστο πάρτι το φθινόπωρο.


TAGS