Για τη σχέση της με την κόρη της, Φαίδρα, μίλησε η Βάνα Μπάρμπα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ. Πάντως, η ηθοποιός δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για τις γυμνές φωτογραφίσεις που έχει κάνει και τις οποίες -όπως είπε- μπορεί να δει τώρα το παιδί της. 

Σε ερώτηση αν θα ήθελε η κόρη της, να ακολουθήσει τα βήματα της, απάντησε:

Αν η κόρη μου ήθελε να ακολουθήσει τη δουλειά μου θα πέθαινα. Αν μου έλεγε ότι θα κάνει γυμνή φωτογράφιση, θα πέθαινα...Ξέρω καλά ότι αισθησιακές φωτογραφίες που έχουν κάνει όλες οι ηθοποιοί, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Τώρα πια, στα 49 μου, ντρέπομαι για τις γυμνές φωτογραφίσεις που έχω κάνει. Με ενοχλεί που μπορεί να τις δει το παιδί μου, παρόλο που ήταν κομμάτι της δουλειάς μου. Δεν είμαι πια το sex symbol των 80’s και των 90’s. Είμαι μια μητέρα που μεγαλώνει ένα παιδί. Τότε το έκανα με ευκολία και αγάπη.

Αισθάνεται συντηρητική; «Είναι αλήθεια ότι μου βγαίνει ένας συντηρητισμός που δεν τον περίμενα. Υπάρχουν στιγμές που τρομάζω κι εγώ με τον εαυτό μου και αναρωτιέμαι “εσύ που ήσουν τόσο ελεύθερο άτομο, πώς έχεις γίνει έτσι;”. Ίσως να φταίει που μεγάλωσα», απάντησε η Βάνα Μπάρμπα.