Για τις στιγμές απογοήτευσης που έζησε, για την απώλεια και για τον έρωτα μίλησε ο Αλέξης Γεωργούλης στο περιοδικό Hello.

Για τις στιγμές απογοήτευσης ή λύπης που βίωσε, ο ηθοποιός είπε:  

Δεν υπάρχει τούνελ που να μην έχει φως στο βάθος του. Όσες φορές πέρασα κατάθλιψη, πάντα πίστευα ότι υπάρχει φως. Απλώς, κάποιες φορές μπορεί να σου πάρει πολύ χρόνο για να το δεις κι άλλες να συμβεί γρήγορα. Το φως το συνδυάζω με την ελπίδα, ακόμη και με την αγάπη. Όσο έχεις μέσα σου την ενέργεια να δώσεις κάτι σε κάποιον, πάντα θα υπάρχει φως. Κατά κάποιον τρόπο το δημιουργούμε εμείς. Είμαστε αυτόφωτοι.

Πώς ορίζει την κατάθλιψη; «Ως ανάγκη για απομόνωση. Όχι εποικοδομητική, αλλά αυτή που συνεχώς βουλιάζεις. Είναι σαν να νιώθεις ότι το φως είναι αρνητικό. Δε θέλεις να χαρείς, ν' ανασάνεις...», απάντησε. Το έχει νιώσει πολλές φορές αυτό το συναίσθημα; «Δε θα έλεγα πολλές φορές, απλώς έχω μάθει να εξοικειώνομαι μ' αυτό. Όταν έρχεται μια μεγάλη στενοχώρια, την αποδέχομαι. Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα κατανοήσεις αυτό που έρχεται, τόσο πιο εύκολα μετατρέπεται σε κάτι θετικό», δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης.

 Τέλος για την απώλεια του πατέρα του, δήλωσε:

Αυτή ήρθε όταν ήμουν μεγάλος και είχα φιλοσοφήσει τα πράγματα. Περισσότερο με οδήγησε σε άλλα επίπεδα, παρά με βύθισε σε κατάθλιψη. Όταν έχεις να κάνεις με το θάνατο, που είναι κάτι μεγαλύτερο από σένα, πρέπει να το δεχτείς. Ο πόνος είναι πιο εποικοδομητικός, αν μπορείς να το πεις αυτό. Στα ερωτικά βγάζεις μια παράνοια.