Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο Νικηφόρος στην εκπομπή του Λάζου Μαντικού και της Ράνιας Αγγελίου στον ΑΡΤ FM.

Ο τραγουδιστής μιλώντας για τα προσωπικά του βιώματα και τις συνήθειές του δήλωσε:

Τα τραγούδια είναι πράγματα που βγαίνουν από την ψυχή. Είναι βιωματικά πιστεύω και παιρνάνε και στον κόσμο. Αυτό είναι η ουσία να εκφράζεται ο κόσμος μέσα από τα τραγούδια μας. Μόνο σε δύσκολες μου καταστάσεις γράφω τραγούδια. Όταν είσαι ερωτευμένος εκφράζεις αυτό που θες στον άνθρωπο σου. Όταν είσαι χωρισμένος δεν έχεις τον τρόπο να του το εκφράσεις. Οπότε το κάνεις τραγούδι για να το εκφράσεις με κάποιο τρόπο. Συνήθως σε μια σχέση σου βγάζει ο άλλος τον καλύτερο του εαυτό. Μετά τον χωρισμό βλέπεις έναν ξένο το οποίο για εμένα είναι πολύ άσχημο, οπότε θέλω αυτό. Να μην βλέπω κάποιον ξένο απέναντι μου και θέλω να έχω τον άνθρωπο μου στο μυαλό μου όταν ήμασταν σε σχέση. Είμαι λίγο παρελθοντολάγνος η αλήθεια είναι. Δεν κάνει βέβαια καλό, αλλά κάποιες φορές θέλω να γυρίσω πίσω. Έχω ανάγκη να δίνομαι. Μικρός φλέρταρα πολύ, τώρα όσο μεγαλώνεις είσαι πιο μαζεμένος. Δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος.

Για την «Ιεροσυλία» με την Καίτη Γαρμπη και τους REC στα Mad Video Music Awards είπε:

Της Καίτης Γαρμπή της αρέσει να κάνει πράγματα με νέα παιδιά. Νομίζω την βοήθησε κιόλας γιατί ήταν σε μια φάση που ήταν πολύ πεσμένη τότε και την μάθανε τότε και η νεολαία και την θυμηθήκανε ξανά οι μεγάλοι ότι είναι η Καίτη Γαρμπή.

Για το ηχόχρωμά του, ο Νικηφόρος ανέφερε:

Ήταν και καλό και κακό που ξεκίνησα το τραγούδι από μικρός. Όταν είσαι σε μικρή ηλικία δεν ξέρεις τι να κάνεις. Ποιο είδος μουσικής θέλεις να ακολουθήσεις και μπορεί να δώσεις λάθος στίγμα στον κόσμο και να χαρακτηριστείς κάπως. Όσο μεγαλώνω τα ακούσματα μου γίνονται και πιο λαϊκά. Μου αρέσει αυτό το είδος μουσικής και μεγαλώνοντας το υπηρετώ νομίζω ακόμα περισσότερο χωρίς να αποκλείω βέβαια όλα τα άλλα.

Για τα όνειρά του είπε:

Αρχικά ήθελα να γίνω μουσικός, να έχω το δικό μου συγκρότημα. Ήθελα να μοιάσω στους Beatles! Δεν πρέπει να περιμένουμε ευκαιρίες, εμείς τις δημιουργούμε. Θέλω να γίνω πρώτος και να παρουσιάζω ότι πιο δυνατό μπορώ.

Για τη συμμετοχή του στο X Factor:

Το X Factor δεν με βοήθησε ιδιαίτερα, μου έδωσε την εμπειρία απλά να δω πως είναι τα «βαθειά» αυτής της δουλειάς. Ούτε μέσα στο παιχνίδι σε βοηθάει κάποιος να αποκομίσεις κάτι. Δεν θεωρώ ότι εξελίχθηκα εκεί μέσα. Ήταν ένα ωραίο τηλεοπτικό show. Το X Factor σε βοηθάει να κάνεις ένα ραντεβού με δισκογραφικές. Δεν είχα και καλές κριτικές… Όταν είσαι 21 ετών και είσαι σε συνθήκες τηλεοπτικές και κάποιος σε κρίνει on air σε επηρεάζει. Αν ήμουν αδύναμος χαρακτήρας μπορεί και να το παρατούσα το τραγούδι λόγω της κριτικής τότε.

Για τα τραγούδια του:

Το «Υποσχέσου» είχε βγει Απρίλη και επειδή ήταν μπαλάντα μου έλεγαν όλοι μην το βγάλεις είναι μπαλάντα και τώρα δεν παίζουν οι μπαλάντες στο ραδιόφωνο. Επέμενα όμως πολύ και το κομμάτι βγήκε αλλά για 4 μήνες δεν έπαιζε πουθενά. Λέω εντάξει θα τα λουστώ τώρα γιατί επέμενα κιόλας. Και ξαφνικά το έβαλαν στο τρέιλερ του σήριαλ «κάρμα» στον ΑΝΤ1 και ξαφνικά έγινε χαμός. Ένα κομμάτι θέλει τον χρόνο του για να ωριμάσει, ειδικά τα δικά μου τραγούδια πάντα αργούν στο ραδιόφωνο να ωριμάσουν. Είναι τραγούδια βραδύκαυστα… Το «Φτάνω στο Θεό» δεν το πίστευα ως κομμάτι.

Για την Eurovision:

Eurovision δεν θα πήγαινα με τίποτα. Δεν μπορώ καλλιτεχνικά να το κάνω αυτό.