Ο Τζόνι Ντεπ έχει ινδιάνικο αίμα στις φλέβες του, υποδύθηκε τον ρόλο του Ινδιάνου Τόντο στο blockbuster «The Lone Ranger» και σκοπεύει να αγοράσει την τοποθεσία «Πληγωμένο Γόνατο», εκεί που έγινε η τελευταία μεγάλη μάχη των Αμερικανο- Ινδιάνικων Πολέμων και τα ομοσπονδιακά στρατεύματα σκότωσαν τουλάχιστον 150 μέλη της φυλής των Λακότα, άντρες, γυναίκες, παιδιά.

Θέλει να αποδώσει αυτή τη γη πίσω στους ιθαγενείς Αμερικανούς: «Είναι ένας πολύ ιερός τόπος και πολλές θηριωδίες διαπράχθηκαν κατά των Σίου, εκεί. Τη δεκαετία του ’70, προέκυψε αδιέξοδο μεταξύ της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και των ανθρώπων που θα έπρεπε να έχουν την κυριότητα αυτής της γης. Η ιστορική τοποθεσία είναι τόσο σημαντική στην κουλτούρα των Σίου που το μόνο που θέλω είναι να την αγοράσω και να τους την δώσω πίσω». Η τοποθεσία στην πολιτεία της South Dakota, σκηνικό της σφαγής, το 1890, των Ινδιάνων που αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους, είναι προς πώληση, η τιμή της είναι 3,9 εκατομμύρια δολάρια, ψίχουλα μπρος τις αμοιβές του Τζόνι Ντεπ έστω και σε μία μόνο ταινία.

Το ινδιάνικο αίμα στις φλέβες του Τζόνι Ντεπ μιλάει: «Σε πολύ μικρή ηλικία, μου είπαν ότι τρέχει λίγο ινδιάνικο αίμα στις φλέβες μου, ένας Θεός ξέρει πόσο, αλλά είναι εκεί. Είναι μέρος μου...».