Την Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Συντάγματος, στο πλαίσιο των εορτασμών του δήμου της Αθηναίων.

Το δέντρο θα φωταγωγήσει ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος θα δώσει και μια μοναδική συναυλία με χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, αλλά και γαλλικά ακούσματα αφιερωμένα στους κατοίκους του Παρισιού και τα θύματα της πρόσφατης τραγωδίας.

Μουσικές θα πλημμυρίσουν την Αθήνα από τις 17.30, καθώς δύο τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων θα ξεκινήσουν ταυτοχρόνως, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά) και το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, για να συναντηθούν στην πλατεία Συντάγματος και να υποδεχθούν τον κόσμο δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.

Στις 19.00 η Big Band του δήμου Αθηναίων μαζί με το Σάκη Ρουβά και την παιδική χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη διδασκαλία της Κατερίνας Βασιλάκου.

Στις 20.00 τη σκυτάλη θα πάρουν dj, οι οποίοι θα κρατήσουν τον εορταστικό παλμό στην πόλη έως τις 22.30.

Το φετινό πρόγραμμα του δήμου της Αθήνας περιλαμβάνει δρώμενα και συναυλίες σε πολλές γειτονιές, εργαστήρια για παιδιά και μία μεγάλη συναυλία για την αλλάγη του χρόνου που θα πραγματοποιηθεί στο Θησείο.