Τη μητέρα της «καρφώνει» στην αυτοβιογραφία της η Drew Barrymore, η οποία μεταξύ άλλων εξομολογείται ότι κάποιες φορές ξεχνούσε να της βάλει φαγητό και πως πάντα έλεγε ψέματα. Μάλιστα, δεν διστάζει να υποστηρίξει πως η μητέρα της την κατέστρεψε!

«Aμέσως μετά την επιτυχία του “E.T.” θυμάμαι ότι περίμενα την μητέρα μου να πάμε για δείπνο και εκείνη κατέφτασε με ένα πανάκριβο αμάξι, αντί για αυτό που είχαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εννοείται ότι μετακομίσαμε σε πολυτελές σπίτι στην Καλιφόρνια, κάτι που εγώ φυσικά σιχαινόμουν γιατί ήθελα την παλιά μου ζωή πίσω», γράφει, στο βιβλίο «Wildflower», η ηθοποιός.

Η παιδική ηλικία της 40χρονης ηθοποιού -που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως παιδί θαύμα, σε ηλικία 6 ετών, από την ταινία «E.T. Ο Εξωγήινος»- ήταν ταραχώδης: εκτός του ότι έχασε τον πατέρα της, έκανε κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, που την οδήγησε δύο φορές σε κλινική αποτοξίνωσης!

«Καρφώνοντας» περαιτέρω την μητέρα της, Τζέιντ, η Drew συνεχίζει:

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι αρκετές φορές ξεχνούσε να μου βάλει φαγητό στο σχολείο και, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά έτρωγαν, εγώ καθόμουν και τα κοιτούσα. Με ενοχλούσε περισσότερο ότι δεν είχα φαγητό, παρά ότι είχα μεγαλώσει χωρίς πατέρα. Εξάλλου, η μητέρα μου έχασε την εκτίμησή μου, όταν με πήγε για πρώτη φορά στο “Studio 54”, αντί για το σχολείο. 

«Εκτός όλων των άλλων, ήταν μία γυναίκα που έλεγε μονίμως ψέματα! Ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω την ηλικία της. Παρόλα αυτά, συνεχίζω να τη στηρίζω οικονομικά, γιατί, καλώς ή κακώς, είναι η γυναίκα που με έφερε στη ζωή. Και παρόλο που δεν έχουμε καλές σχέσεις, δεν μετανιώνω στο ελάχιστο για όσα έχω ζήσει», καταλήγει η ηθοποιός.