Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν την Τετάρτη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών συγγενείς και φίλοι τον ηθοποιό Μηνά Χατζησάββα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη

Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε εκφράσει την επιθυμία η κηδεία του να είναι πολιτική, ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία, εκεί όπου και θα αποτεφρωθεί, όπως επίσης είχε ζητήσει.

Επίσης, έπειτα από έκκληση του συντρόφου του, η σορός του Μηνά Χατζησάββα τοποθετήθηκε σε λευκό φέρετρο, ενώ στα λευκά ήταν ντυμένοι και οι φρακοφόροι της πολιτικής κηδείας του ηθοποιού κατόπιν επιθυμίας των συγγενών του. Σύμφωνα και πάλι με την επιθυμία του ηθοποιού, ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης, οι αδελφές και οι ανιψιές του ζήτησαν να μην υπάρξουν στεφάνια αλλά ένα κουτί στο οποίο ο κόσμος θα έριχνε τον οβολό του προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό για οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών. 

Τα συγκινητικά λόγια του συντρόφου του

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα λόγια του Κώστα Φαλελάκη. Ο ηθοποιός μίλησε για το πώς γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε με τον Μηνά Χατζησάββα αλλά και τα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε έπειτα από τον θάνατο του ηθοποιού.

«Μηνούλη μου... Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τι έχει συμβεί. Είναι μία γιορτή αποχαιρετισμού σήμερα και έτσι θέλω να νιώσουμε όλοι. Γνωριστήκαμε με το Μηνά το 1991 και ερωτευτήκαμε όταν μου διάβασε ένα ποίημα της Κικής Δημουλά. Τον Μηνά δεν θα το θάψουμε, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ήταν απίστευτο, πάντως, αυτό που έζησα στο νοσοκομείο όταν πήγα για να πάρω τη σορό του και αυτό είναι ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό για το σύμφωνο συμβίωσης. Ήμουν ο άνθρωπος του τα τελευταία 25 χρόνια και όμως δεν ήταν αυτονόητο ότι μπορούσα να πάρω εγώ τη σορό του», είπε.

«Ακολούθησε μία απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία με υπεύθυνες δηλώσεις στην αστυνομία. Ξέρετε υπάρχουν σε αυτή τη ζωή και οι ομοφυλόφιλοι, οι άντρες που επιλέγουν να είναι μαζί να έχουν κοινή ζωή. Αυτό ας το σκεφτούν και ας το αναλογιστούν όλοι», ανέφερε ο σύντροφος του ηθοποιού.