Πότε δίνεις στον άλλο μια δεύτερη ευκαιρία; Είναι ο έρωτας ένας μικρός Θεός που κανονίζει όλη την ύπαρξη μας και πολλές φορές η πραγματικότητα δεν τον αφήνει να ανθίσει; Πολλά ερωτήματα, πολλά συναισθήματα είχε η ταινία «Ένας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που προβλήθηκε χθες στα Village και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Όλοι ήταν εκεί. Από τον επιχειρηματικό κόσμο ως τον κόσμο της τηλεόρασης και φυσικά του κινηματογράφου που κατέκλυσε όλους τους χώρους.

Η ταινία «Ένας άλλος κόσμος» είναι κυρίως ένας ύμνος στον έρωτα. Μέσα από τρεις ιστορίες στην Ελλάδα της κρίσης θίγονται όλα τα θέματα. Η βία, που οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις, η απεγνωσμένη προσπάθεια δύο νέων να μπορέσουν να ερωτευτούν- προσπάθεια που αποτυγχάνει με τον πλέον τραγικό τρόπο, η επαγγελματική αστάθεια που και αυτή οδηγεί πάντα σε τραγικές λύσεις και η κάθαρση που πάντα δίνει ο έρωτας και μπορεί να ξεπηδήσει μέσα από την απελπισία κι τα αποκαΐδια μιας ζωής.

Στην πρώτη ιστορία ένας νεαρός Σύριος ερωτεύεται μια Ελληνίδα. Ο πατέρας της εγκλωβισμένος στην άγνοια και αποκαμωμένος από την τροπή που παίρνει η δουλειά του βρίσκει καταφύγιο σε ακραίες φασιστικές μεθόδους. Θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Με το αίμα της ίδιας του της κόρης.

Η δεύτερη ιστορία θίγει ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία 6 χρόνια. Την ανεργία και το χάσιμο θέσεων εργασίας. Και εδώ ο έρωτας έχει ρόλο και εδώ το τίμημα είναι ακριβό!

Η μεγάλη έκπληξη και η πιο καλή στιγμή της ταινίας είναι η τρίτη ιστορία. Πρωταγωνιστές ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός Τζ. Σίμμονς και η Μαρία Καβογιάννη σε ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας. Σκηνές με μεγάλους ρολίστες. Προσεγμένη η μουσική, τα πλάνα, το «'Ενας άλλος κόσμος» είναι η καλύτερη ως τα τώρα ταινία του Χριστόφορου. Αξίζει την προσοχή σας.