Το βρετανικό χαμόγελο παίρνει πίσω το αίμα του από τους Αμερικανούς, οι οποίοι συνήθιζαν να λένε ανέκδοτα για την υγεία των δοντιών των Βρετανών. Η εφημερίδα Telegraph πόσταρε στο Twitter φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον, η οποία εκτόπισε τον Όστιν Πάουερς, ανακηρύσσοντάς την ως το νέο πρόσωπο της βρετανικής οδοντιατρικής.

Θρίαμβος, λοιπόν, για τους Βρετανούς, οι οποίοι μέχρι χθες είχαν ως πρότυπο… οδοντικής υγείας τον Βρετανό μυστικό πράκτορα Όστιν Πάουερς (τον υποδύθηκε ο Μάικ Μάγερς) με το φονικό χαμόγελο. Ο τίτλος άλλωστε της έρευνας είναι «Austin Powers Bites Back» και οι Βρετανοί «εκδικήθηκαν» με το χαμόγελο της Κέιτ Μίντλεντον, που θα μπορούσε να διαφημίζει οδοντόπαστα.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Τα χαμόγελα προδίδουν την στοματική και οδοντική υγεία. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που έγινε σε Αγγλία και ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, περισσότερα δόντια λείπουν στους Αμερικανούς από ό,τι στους Βρετανούς (7,31 έναντι 6,97). Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η στοματική υγεία των πολιτών των ΗΠΑ δεν είναι καλύτερη από αυτή των Άγγλων.