Φτωχότερος έγινε το 2015 ο καλλιτεχνικός κόσμος, αφού πολλοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες έφυγαν από τη ζωή. 

Η πιο πρόσφατη απώλεια ήταν αυτή του Μηνά Χατζησάββα, ο οποίος «έφυγε» στις 30 Νοεμβρίου ύστερα από τριπλό εγκεφαλικό επεισόδιο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο θάνατός του σόκαρε και συγκίνησε όλο το  καλλιτεχνικό στερέωμα.

Στις 4 Νοεμβρίου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Κώστας Τσάκωνας. O μεγάλος ηθοποιός πάλευε τα τελευταία χρόνια προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους και τους θαυμαστές του.

Στις 25 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή, ύστερα από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο «Υγεία» ο Ντέμης Ρούσσος. Ο διεθνούς φήμης έλληνας καλλιτέχνης βύθισε στο απόλυτο πένθος την οικογένειά του αλλά και εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Στις 7 Σεπτεμβρίου το θέατρο φτώχυνε από τον θάνατο της μεγάλης κυρίας του θεάτρου και του κινηματογράφου Βούλας Ζουμπουλάκη.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων άφησε την τελευταία του πνοή στις αρχές Φεβρουαρίου το «αηδόνι της Ηπείρου» ο τραγουδιστής δημοτικών τραγουδιών Αλέκος Κιτσάκης.
 
Σε ηλικία 80 ετών, έφυγε από τη ζωή στις 12 Μαΐου η ηθοποιός Λίλη Παπαγιάννη και δύο μέρες μετά, γνωστοί και φίλοι έσπευσαν να της πουν το τελευταίο αντίο.   

Μόλις λίγες ημέρες πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή και ο Ντάνος Λυγίζος