current views are: 9

12 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση11:30

Τράγκας: Σκέφτομαι να υιοθετήσω παιδί

Τη σκέψη του να υιοθετήσει παιδί με τη σύζυγό του αποκάλυψε ο Γιώργος Τράγκας.

Δημοσίευση 11:30’

Τη σκέψη του να υιοθετήσει παιδί με τη σύζυγό του αποκάλυψε ο Γιώργος Τράγκας.

Τη σκέψη του να υιοθετήσει παιδί με τη σύζυγό του αποκάλυψε ο Γιώργος Τράγκας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΟΛΑ Πρώτη Φορά», ο δημοσιογράφος δήλωσε:

Τον τελευταίο καιρό ειλικρινά σου μιλάω, σκέφτομαι πολύ να υιοθετήσω ένα ή δύο παιδιά, ενώ έχω ήδη παιδιά και εγγόνια. Σκέφτομαι μέσα στην κρίση…αλήθεια…γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται, αν έχω την ηλικία την κατάλληλη- δεν μπορείς να απέχεις περισσότερα από σαράντα χρόνια από ένα παιδί- υπάρχει ένας νόμος. Ένας νόμος που δεν επιτρέπει να υιοθετήσεις ένα παιδί, αν απέχεις από αυτό περισσότερα από 40 χρόνια, αλλά η γυναίκα μου δεν είναι μεγάλη. Είναι νέα γυναίκα!

«Σκέφτομαι τώρα που πέρασαν τα χρόνια, τα παιδιά μου είναι μεγάλα. Ο γιος μου είναι 38 χρονών. Ο άλλος είναι 25 χρονών και είναι ΝΒΑ. Έχω έναν εγγονό καταπληκτικό, τον Γιώργο. Μεγάλη φάτσα. Του λέω: ΄΄Θα έρθεις να δουλέψεις μαζί μου στο ραδιόφωνο;”. Και μου λέει: ”Πόσα;”», πρόσθεσε.

Όπως εξομολογήθηκε ο λόγος που κάνει αυτές τις σκέψεις είναι «για την ψυχή μου» τονίζοντας ότι η διαδικασία της υιοθεσίας είναι «επίπονη». Έστειλε, μάλιστα, ένα μήνυμα σε όλους:

Όποιος άνθρωπος μπορεί και έχει οικογένεια, αλλά όχι παιδιά, ή θέλει να αποκτήσει ένα παιδί, υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη από μία οικονομική υιοθεσία. Αν δεν θέλει δηλαδή, να περάσει κανείς τον ΄΄κάβο” μίας πραγματικής υιοθεσίας και δεν είναι ψυχολογικά έτοιμος, μπορεί να κάνει οικονομική υιοθεσία. Είναι πιο εύκολη. Εκεί γίνεσαι ανάδοχος ενός παιδιού. Το βοηθάς οικονομικά, το στηρίζεις οικονομικά, εκεί που βρίσκεται. Στο ίδρυμα, στο σχολείο, όπου βρίσκεται.

«Ενεργός είμαι ακόμα, άρα θα μπορούσα να στηρίξω ένα παιδί. Πολλοί γύρω μας θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί, αλλά εμποδίζονται από τη νομοθεσία. Είναι τρελή η νομοθεσία», είπε ο κ. Τράγκας.