current views are: 9

9 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση09:44

Η Ελληνίδα… ιέρεια των video clip που έχει κατακτήσει την παγκόσμια μουσική βιομηχανία (φωτό)

Η ζωή, αλλά και η δουλειά της έχει λίγο από Frida Kahlo, αλλά και μεγάλη επιρροή από Ελλάδα!

 

Δημοσίευση 09:44’

Η ζωή, αλλά και η δουλειά της έχει λίγο από Frida Kahlo, αλλά και μεγάλη επιρροή από Ελλάδα!

 

Ουδεμία σχέση έχει με το σύμβολο του sex, την Ελληνίδα ηθοποιό Δήμητρα Ματσούκα…

Η ζωή, αλλά και η δουλειά της έχει λίγο από Frida Kahlo, αλλά και μεγάλη επιρροή από Ελλάδα!

Η Melina Matsoukas είναι Ελληνίδα και το όνομά της τα λέει όλα! Η δημιουργός των πιο διάσημων video clip ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχει ωστόσο εκτός από ελληνικές ρίζες, εβραϊκές, τζαμαϊκανές και κουβανέζικες.

Η ζωή της βέβαια είναι γεμάτη αντιθέσεις, καθώς γεννήθηκε στην καρδιά του καπιταλισμού, τη Νέα Υόρκη!

Κάποιοι λένε ότι οι σπουδές της στο Tisch School of the Arts στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που προηγήθηκε του American Film Institute όπου και ειδικεύθηκε στη σκηνοθεσία για μουσικά film δικαιολογούν την σκληρή γλώσσα της μπροστά από το φακό. Με αναφορές στο σεξ, τη βία και κάθε άλλο ανθρώπινο ένστικτο, η Melina λέει την αλήθεια μέσα από τη δική της γλώσσα. Κι επειδή η ωμή αλήθεια «πουλάει» πάντα, τα μεγαλύτερα ονόματα, όπως οι Lady Gaga, Beyoncé, Κate Perry, Kylie Minogue, Ne-Yo, Snoop Dog και Rihanna, για το video clip της οποίας και συγκεκριμένα για την οπτικοποίηση του τραγουδιού «We found love» έχει κερδίσει βραβείο Grammy.

Η βασίλισσα των αιρετικών video clip, η αμαζόνα της οπτικοποιημένης μουσικής βιομηχανίας, η ιέρεια πίσω από το βροντερό video Formation της Beyoncé ξεκίνησε το 2006 όταν και σκηνοθέτησε το Money Maker του Ludacris για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να τη διεκδικήσει η εταιρία Black Dog Film για αποκλειστικό συμβόλαιο μαζί της.

Από τότε μέχρι σήμερα, η Ελληνίδα Melina Matsoukas έχει σκηνοθετήσει πάνω από 45 video clip.

Γνωρίστε τη ζωή της, κάποιες παιδικές της φωτό, αλλά δείτε και δείγματα από τη δουλειά της, μέσα από τις φωτογραφίες της στο instagram…

Κλικ…


σχετικα αρθρα