current views are: 7

17 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση08:05

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Αντέχει ακόμη στο τιμόνι του πρωινού του Mega!

Πώς αισθάνεται  η Ντορέττα Παπαδημητρίου μετά από πέντε μήνες στο τιμόνι του πρωινού «Καλημερούδια»;  

 

Δημοσίευση 08:05’

Πώς αισθάνεται  η Ντορέττα Παπαδημητρίου μετά από πέντε μήνες στο τιμόνι του πρωινού «Καλημερούδια»;  

 

Πώς αισθάνεται  η Ντορέττα Παπαδημητρίου μετά από πέντε μήνες στο τιμόνι του πρωινού «Καλημερούδια»;  

«Οταν τέλειωσε η πρώτη εβδομάδα του πρωινού, τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό θα γίνεται κάθε βδομάδα για πολλούς μήνες. Αν εξαιρέσεις την αρχή, λοιπόν, που είχα αγωνία, μετά αισθάνθηκα πολύ άνετα. Απολαμβάνω τη διαδικασία του πρωινού, πηγαίνω με όρεξη, και περνάμε όλοι μια χαρά γιατί υπάρχει ωραίο κλίμα. Μπορεί να μην ακούγεται πιστευτό, αλλά έτσι είναι» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

Είχατε κάποιες αλλαγές παρ’ όλα αυτά. Παραιτήθηκε η Ρένια της Φτελιάς, μετακινήθηκε ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος και ήρθε ο Δημήτρης Μηλιόγλου.

«Νομίζω ότι είναι φυσικό σε μια καινούρια εκπομπή με νέα πρόσωπα να γίνονται αλλαγές. Θα ήταν ουτοπικό να βγαίναμε από την πρώτη μέρα και να ήταν όλα τέλεια. Προσπαθούμε, αλλάζουμε, βελτιωνόμαστε, βλέπουμε τι πάει και τι δεν πάει.»

Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι καλό να είναι όλα νέα πρόσωπα. Τι απαντάς;

«Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάζω τι λέει ο καθένας. Γνωρίζω ότι όσοι ξεκίνησαν να κάνουν τηλεόραση δεν το είχαν κάνει στο παρελθόν. Και κάποια στιγμή έκαναν. Με αυτή τη λογική ξεκίνησαν κάποια πρόσωπα που δεν ήταν άσχετα με την τηλεόραση, αλλά με το πρωινό. Εχουν κάνει όμως άλλα πράγματα. Ξεκινούν, αποκτούν εμπειρία, αλλά σαφέστατα είναι μεγαλύτερο το ρίσκο. Ενα ρίσκο που πήρε το κανάλι, ξέροντας και τι συνεπάγεται. Δηλαδή ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, θα πρέπει να χτιστεί, να μάθει τα νέα πρόσωπα ο τηλεθεατής.»

Το έχεις καθόλου μετανιώσει; Διότι τα νούμερα σε σχέση με το «Πρω1νό» του ΑΝΤ1 έχουν μεγάλη διαφορά…

«Οχι, δεν το μετάνιωσα. Και δεν πρέπει να συγκρινόμαστε μόνο με το ένα πρωινό. Υπάρχει και το «Happy day», που τελειώνει στις 11.00 και είναι υπολογίσιμη τηλεοπτική δύναμη. Είναι δύο εκπομπές, χρόνια στην τηλεόραση, με δεμένες παρέες που τις έχει αγαπήσει ο κόσμος. Εμείς είμαστε μια νέα εκπομπή με καινούρια πρόσωπα. Δεν μας αγχώνουν τα νούμερα – ούτε εμένα ούτε το κανάλι. Από την αρχή είχαμε συζητήσει ότι δεν πάμε για να σπάσουμε τα μηχανάκια της AGB, θα ήταν αφελές άλλωστε κάτι τέτοιο. Είπαμε ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο και το κανάλι μίλησε για μια συνεργασία όχι ετήσια, αλλά διαχρονική ώστε να μην αλλάζει κάθε χρόνο παρουσιαστή. Αυτή είναι η πρόθεση του MEGA, να χτιστεί η εκπομπή καλά φέτος και να έχει άλλη δυναμική του χρόνου. Από τα νούμερα σαφώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι, ούτε εγώ ούτε το κανάλι, γιατί δεν είναι αντάξια της εκπομπής μας. Αλλά δεν είναι εύκολο να μπεις σφήνα στη συνήθεια του τηλεθεατή που βλέπει όλα αυτά τα χρόνια το «Πρω1νό» του ΑΝΤ1 και το «Happy day». Θέλει κόπο. Και το βλέπω εντελώς αθλητικά. Την πρώτη χρονιά δεν θα βγεις πρωταθλητής Ελλάδας. Θα δουλέψεις, θα πέσεις, θα σηκωθείς και κάποια στιγμή θα φτάσεις τον στόχο σου. Δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να κερδίσεις τον πρωταθλητή. Χρειάζεται κόπος και δουλειά.»

Θεωρείς ότι κάνεις άλλου είδους εκπομπή από το «Πρω1νό» του ΑΝΤ1;

«Είναι διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης στη θεματολογία. Ασχολούμαστε με την επικαιρότητα, δεν έχουμε πολύ gossip, παρουσιάζουμε έρευνες, αστεία βίντεο, νέα από το εξωτερικό, θέματα για παιδιά, ψυχολογία, μόδα και άλλα. Και είμαστε πέντε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετική οπτική και προσέγγιση στα θέματα.»

Δεν θα μπορούσες να έχεις πιο δηκτικό σχολιασμό, όπως έχει το «Πρω1νό»;

« Δεν το έχω καθόλου αυτό και δεν μου ταιριάζει. Και δεν θα επιχειρούσα ποτέ να κοντραριστώ σε αυτό το κομμάτι.»

Πώς διαχειρίζεσαι τα αρνητικά δημοσιεύματα για την εκπομπή;

«Ολες οι νέες εκπομπές το παλεύουν με την τηλεθέαση καθημερινά. Ο ανταγωνισμός στην πρωινή ζώνη είναι δύσκολος και διαπίστωσα ότι υπάρχει τρέλα με τα πρωινά. Ακούω, διαβάζω και κρίνω. Δεν είμαι κοριτσάκι που μόλις ξεκίνησε. Είμαι 36 χρόνων, με δύο παιδιά και μπορώ να καταλάβω τι έγινε σωστά και τι λάθος. Αντιλαμβάνομαι την καλοπροαίρετη και την κακοπροαίρετη κριτική. Και είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου.»

Πώς σου φαίνεται το «Πρω1νό» του ΑΝΤ1;

«Είναι μια δουλεμένη εκπομπή, η ομάδα είναι πολύ δεμένη, ακόμα και η Μαρία Ηλιάκη, που είναι έμπειρη παρουσιάστρια, προσαρμόστηκε αμέσως. Είναι πολύ καλό αυτό που κάνουν, γι’ αυτό πάνε καλά.»