Ραντεβού με τη Φρόσω Κυριάκου με σκοπό την επανασύνδεσή τους φέρεται να είχε ο Παντελής Παντελίδης το μοιραίο βράδυ πριν από το τροχαίο που του κόστισε την ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», ο τραγουδιστής και η 21χρονη φοιτήτρια τους τελευταίους μήνες διατηρούσαν σχέση, ωστόσο περνούσαν κρίση και το μοιραίο βράδυ φέρεται πως υπήρξε συνάντηση στο μαγαζί που δούλευε η νεαρή με σκοπό την επανασύνδεση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Φρόσω δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα φώτα της δημοσιότητας που έπεφταν πάνω στον Παντελίδη, ούτε και το φλερτ που δεχόταν ο άτυχος τραγουδιστής με αποτέλεσμα να έρθει το αδιέξοδο στη σχέση τους. 

Ωστόσο, ο Παντελής Παντελίδης φέρεται να ήταν δεμένος μαζί της και να μην ήθελε να χαλάσουν τη σχέση τους και έτσι έκανε προσπάθειες για επανασύνδεση. 

Τελικά, η Φρόσω φαίνεται πως δεν έμεινε ασυγκίνητη από την προσπάθεια του τραγουδιστή και δέχθηκε την πρόσκλησή του για να συναντηθούν το μοιραίο βράδυ στο μαγαζί της παραλιακής όπου και δούλευε.

Στη συνέχεια, ο Παντελής Παντελίδης μετέφερε τις δύο κοπέλες, με αρχικό προορισμό το σπίτι της Μυρσίνης προκειμένου στη συνέχεια να μείνει μόνος του με την Φρόσω. Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να φανταστεί τον εφιάλτη που θα ακολουθούσε. Ούτε φυσικά η Μυρσίνη Αρναούτη η οποία βρέθηκε μαζί τους, καθώς είναι η κολλητή φίλη της Φρόσως και έζησε από την αρχή τη ρομαντική ιστορία της με τον Παντελή. 

Ο ύπνος στο τιμόνι

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων του στενού κύκλου του τραγουδιστή, από ότι φαίνεται η αιτία του τροχαίου δυστυχήματος ήταν ότι την ώρα που οδηγούσε αποκοιμήθηκε.

Έτσι ερμηνεύεται και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να αντιδράσει οδηγικά την κρίσιμη στιγμή της πρόσκρουσης πάνω στις μπάρες.

Ο Παντελής Παντελίδης προερχόταν από μία εξαντλητική πρόβα αλλά και μεταμεσονύκτια βόλτα μαζί με τις δύο φίλες του και ενώ επέστρεφε το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου για να ξεκουραστεί έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο δίχως να φρενάρει προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, δεν πάτησε καθόλου φρένο και αυτή ήταν η αιτία της σφοδρότητας της σύγκρουσης με τις μπάρες. Κύκλοι του περιβάλλοντός του αποδίσουν Παντελίδη το γεγονός ότι δεν πάτησε καθόλου φρένο και δεν είχε καμία οδηγική αντίδραση την στιγμή που βγήκε το όχημα από την πορεία του στο γεγονός ότι κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι.

Πληροφορίες από τον οικογενειακό κύκλο του τραγουδιστή αναφέρουν ότι άλλες τρεις φορές ο Παντελίδης είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι, με αποτέλεσμα τρία ατυχήματα, στα οποία είχε προκληθεί ολική καταστροφή των οχημάτων και ο τραγουδιστής είχε γλυτώσει από θαύμα.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης το τζιπ που του είχε παραχωρηθεί από τον Αντώνη Ρέμο ήταν σε άριστη μηχανολογική κατάσταση και τα ελαστικά του δεν είχαν πρόβλημα.