Για το Λονδίνο αναχώρησε η Αντζελίνα Τζολί από το νησί της Λέσβου στις 2:00 το μεσημέρι.

Η χολιγουντιανή ηθοποιός βρέθηκε στο hot spot της Μόριας και συνομίλησε με πρόσφυγες δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κάθε ιστορία ξεχωριστά.

Η Πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έφτασε στις 10:00 το πρωί στη Μυτιλήνη και συνάντησε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου όπου για πάνω από μία ώρα συνομίλησε μαζί τους και κράτησε σημειώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ζητώντας τους να της αναφέρουν όλα τα προβλήματα που συναντούν στην προσπάθειά τους να διασώσουν και να περιθάλψουν τους πρόσφυγες.

Μέλη των ΜΚΟ ζήτησαν την παρέμβαση της ηθοποιού για να δημιουργηθούν ασφαλή περάσματα για τους πρόσφυγες αφού καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και η Ανζελίνα Τζολί υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει.

Επίσης τόνισε ότι θα στηρίξει το νησί της Λέσβου που τόσο δοκιμάστηκε με το προσφυγικό και υποσχέθηκε ότι το καλοκαίρι θα ξαναέρθει με την οικογένειά της για διακοπές. Στη Μόρια η Αντζελίνα Τζολί συνοδευόμενη πάντα από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ , συνομίλησε με πρόσφυγες.

Χαρακτηριστική εικόνα ήταν όταν έβγαλε τα παπούτσια της και μπήκε σε ένα από τα σπιτάκια που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων ακούγοντας την δική τους ιστορία.

Απλή και προσιτή με όλους, η παγκοσμίου φήμης ηθοποιός είχε άριστη επαφή και συνεννόηση με όλους όσους την προσέγγισαν. Οι δε selfie φωτογραφίες είτε με τους πρόσφυγες είτε με τους ντόπιους έδιναν κι έπαιρναν...

Δείτε τις φωτό...