current views are: 10

22 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση09:00

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Θα του τα πάρει τελικά τα εκατομμύρια η Εφορία;

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πριν από δύο χρόνια «έπεσε στην τσιμπίδα» της Εφορίας όταν ύστερα από ελέγχους καταθετικών λογαριασμών 

Δημοσίευση 09:00’

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πριν από δύο χρόνια «έπεσε στην τσιμπίδα» της Εφορίας όταν ύστερα από ελέγχους καταθετικών λογαριασμών 

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πριν από δύο χρόνια «έπεσε στην τσιμπίδα» της Εφορίας όταν ύστερα από ελέγχους καταθετικών λογαριασμών και των κινήσεών τους προς το εξωτερικό εντοπίστηκε ότι έχει «βγάλει» στο εξωτερικό- την Κύπρο- τη διετία 2010-2011 ποσό 5,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Εφαρμόζοντας πρόσφατες «δρακόντειες» ρυθμίσεις και μάλιστα αναδρομικά οι φορολογικές αρχές του ζήτησαν να καταβάλει φόρους ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση έμελλε να επιλεγεί ως «πιλότος» για πολλές παρεμφερείς υποθέσεις, όπως αναφέρει το Έθνος.

Πριν από λίγες μέρες η υπόθεση του Μιχάλη Χατζηγιάννη οδηγήθηκε σε «πιλοτική δίκη» ενώπιον μείζονος σύνθεσης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το Συμβούλιο είναι πολλά, ενώ αρκετές δικαστικές αποφάσεις απέκρουσαν την αναδρομική φορολόγηση ακυρώνοντας ελέγχους και βαριά πρόστιμα και άλλες δέχθηκαν ως συνταγματικό τον νόμο και επικύρωσαν τις φορολογήσεις.

Αν το ΣτΕ τελικά υιοθετήσει την εφετειακή πλειοψηφία στην υπόθεση αυτή, τότε θα ακυρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς φορολογίας.


σχετικα αρθρα