Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου έχουν μιλήσει ανοιχτά για την προσπάθειά τους να υιοθετήσουν ένα παιδί.

«Μ' εκνευρίζουν τα ταμπού, υπάρχει κάτι άρρωστο όταν κάποιος αποφεύγει να μιλήσει για κάτι. Είμαι ένας άνθρωπος, όπως πολλοί άλλοι, που έχουν ανάλογες σκέψεις ή έχουν περάσει ανάλογες καταστάσεις. Δε θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να κρύψω. Εάν είχα ένα παιδί και με ρωτούσες τι κάνει, θα ' σου απαντούσα «Δε θέλω να μιλήσω για το παιδί μου»; Για μένα, λοιπόν, είναι το ίδιο»

είπε η Αθηνά Μαξίμου στο Hello και ο Αιμίλιος Χειλάκης συνέχισε:

«Όχι ότι δεν αξίζει να μιλήσεις γι' αυτό σε μια πρωινή εκπομπή, όπως έκανα κι εγώ πρόσφατα και δεν είπα πολλά αλλά δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να το αναλύσεις. Να μιλήσεις, δηλαδή, για τις συνθήκες, που περιμένεις 5-6 χρόνια και καταρρακώνεσαι, που σε κάνουν να μετανιώνεις για την επιλογή σου, που σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι εν δυνάμει παιδόφιλος. Καλά κάνει ο νόμος και προστατεύει τα παιδιά, αλλά είναι τόσο αυστηρή η νομοθεσία που κάποια στιγμή σε αποθαρρύνει. Επίσης, είναι τόσο ομιχλώδες το τοπίο, που δεν ξέρεις αν αυτό που πας να κάνεις είναι παράνομο ή σύννομο. Βλέπεις ένα παιδί που κάθεται στα φανάρια και σκέφτεσαι: «Να μην το σώσω;». Αλλά δεν ξέρεις πού ανήκει. Κι αν βρεθείς ξαφνικά στη φυλακή, επειδή έχεις μιλήσει με κάποιον δικηγόρο ή γιατρό; Μας έχουν πλησιάσει άνθρωποι και μας έχουν μιλήσει, αλλά φοβάσαι, λες άσε μην μπλέξουμε».

Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να υιοθετήσουμε παιδιά από εμπόλεμες ζώνες, αλλά η νομοθεσία λέει «Κι αν εσύ είσαι παιδόφιλος;». Επίσης, το ότι είμαστε ηθοποιοί δε θεωρείται σταθερό και ασφαλές επάγγελμα.

Προσπαθήσατε και απέτυχε;

«Κάναμε μια πρώτη κουβέντα. Αλλά όταν πήραμε ένα πάκο με χαρτιά που έπρεπε να μελετήσουμε και να συμπληρώσουμε, με θέματα όπως: "Αν θέλεις παιδί τελείως υγιές και μωρό μπορεί να πάρει δέκα χρόνια, αν δε σε νοιάζει το φύλο ή η ηλικία ή αν έχει ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να πάρει 3-4 χρόνια", σταματήσαμε. Μπαίνεις σε διλήμματα εξίσου ψυχοφθόρα με το να μην έχεις παιδί. Έχω την επιθυμία, αλλά δεν ξέρω αν έχω τις αντοχές να μπω σ' αυτή τη διαδικασία»

είπε η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης συμπλήρωσε για την υιοθεσία:

«Γι' αυτό και αναθεωρήσαμε. Είναι πάντα στο μυαλό μας, αλλά θα δούμε πώς θα ξεπεράσουμε κάποια διαδικαστικά προβλήματα».