Συνέντευξη σε εκπομπή του βουλγαρικού τηλεοπτικού σταθμού Nova Televizia και τον δημοσιογράφο Μαριάν Στάνκοβ έδωσε ο Νίκος Βέρτης, με αφορμή τη συναυλία του στη Σόφια στιs 16 Ιουνίου.

Ο τραγουδιστής, μιλώντας για τη μουσική και την καταγωγή του, αποκάλυψε ότι μικρό τον έβαλε ο πατέρας του να ακούσει τον πασίγνωστο βούλγαρο μουσικό Ιβο Παπάζοβ, ενώ λόγω της καταγωγής του από τη Θράκη θεωρεί όλες τις βαλκανικές μουσικές πολύ οικίες του όπως και τους χορούς των Βαλκανίων, που έχουν σχεδόν την ίδια κίνηση.

Όταν ακούει μάλιστα βαλκανικούς ήχους, όπως είπε, ψάχνει την παράδοση που τον οδηγεί σε ανύποπτουs κόσμουs.

Σε άλλο σημείο, ο Νίκος Βέρτης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον βούλγαρο τραγουδιστή και μουσικό παραγωγό Σλάβι Τρίφονοβ.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Νίκου Βέρτη στο Nova Televizia

Για τη δημοσιότητά του είπε ότι την κατανοεί αλλά δεν είναι και το καλυτερό του όυτε ήταν παιδικό του όνειρο να γίνει διάσημος και ότι τα καλύτερα πράγματα είναι τα απλά.

Μίλησε για τα δύσκολα και φτωχικά παιδικά του χρόνια και τις σκληρές μνήμες από τότε που έρχονται ιδιαίτερα τις γιορτές, αν και στο σπίτι και την οικογένεια επικρατούσε χαρούμενη ατμόσφαιρα παρά τα οικονομικά προβλήματα.

Η πιο δύσκολη στιγμή για αυτόν, όπως αποκάλυψε, ήταν η ασθένεια του πατέρα του που ευτυχώς ξεπεράστηκε, ενώ του λείπει ιδιαίτερα ο παππούς του Δημήτρης, ο οποίος του εντρύφησε την αγάπη για την μουσική.

Για τα όνειρά του είπε ότι αφορούν μόνο τη μουσική και τα γρήγορα αυτοκίνητα, ενώ ο μεγαλυτερός του φόβος του είναι κάποια στιγμή οι άνθρωποι να σταματήσουν να ακούνε τη μουσική του.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το χρήμα τόνισε ότι τα χρήματα  δεν κάνουν τον άνθρωπο και ότι με τα πρώτα καλά χρήματα που κέρδισε από το τραγούδι αγόρασε το αγαπημένο του γρήγορο αυτοκίνητο αν και όπως  ανέφερε ποτέ δεν έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, οδηγώνταs. Πια τρέχει γρήγορα μόνο σε πίστες.

Πολύ αναλυτικά μίλησε και για την πολιτική. Δήλωσε πολιτικοποιημένος που παρακολουθεί αρκετά τα γεγονότα αλλά δεν θέλει να πει δημόσια την γνώμη του γιατί υπάρχει ο κίνδυνός άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτόν να τον ακολουθήσουν σε μια λανθασμένη απόφαση.

Για το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου είπε ότι δεν φοβήθηκε την έξοδο από το ευρώ, ενώ ο ίδιοs σαν παιδί μεταναστών στην Ολλανδία είναι υπέρ τηs Еυρωπαϊκής Ένωσης παρά τα προβλήματα που υπάρχουν κατά καιρούς μεταξύ των διαφορετικών χωρών.

Λέγοντας την άποψή του για την τρομοκρατία θεωρεί ότι δεν είναι θέμα θρησκειών αλλά αλλού είδουs προσωπικών προβλημάτων που ωθούν τουs τρομοκράτες να σκοτωνουν.

Τέλος, σε ερώτηση για την προσωπική του ζωή απάντησε ότι από τα 14 του χρόνια δεν θέλει να μιλαει δημόσια για αυτή και ότι όταν βρει την γυναίκα που θα γίνει μάνα των παιδιών του πρώτος αυτός θα το πει στα ΜΜΕ.

Όπως είπε ο Νίκος Βέρτης, κάθε γυναίκα εκτός από εξωτερική ομορφιά θα πρέπει να έχει και ισχυρή προσωπικότητα.