Όσοι παρακολούθησαν την πρώτη πρόβα των Argo και του “Utopian Land” στη Στοκχόλμη, μιλούν για ένα δυναμικό τραγούδι που συνδυάζεται από μία δυναμική χορογραφία που θυμίζει πάρα πολύ... Ζορμπά!

Σύμφωνα με το επίσημο σωματείο φίλων Eurovision INFE GREECE, που συνοδεύει την Ελληνική αποστολή και αυτή τη χρονιά στο εξωτερικό, δια στόματος του αντιπροέδρου του κου Μάκη Χαραλαμπόπουλου, η Μαρία Λυραράκη, «έκανε πάλι το θαύμα της» και το αποτέλεσμα επί σκηνής – με βάση όσα είδαμε έως τώρα στην πρόβα – κατά γενική ομολογία φαίνεται «να αρέσει».

Τα έξι μέλη του δικού μας τραγουδιού φαίνεται να κερδίζουν τις εντυπώσεις και – εις πείσμα όσων μας εμφανίζουν εκτός τελικού – στόχο έχουν να κάνουν την έκπληξη.

Σύμφωνα με όσα έχουν σχολιαστεί από τους ξένους φαν στη Ευρώπη οι Argo κατάφεραν και έκλεψαν τις εντυπώσεις στην πρώτη τους πρόβα στη Σουηδία, παρόλα τα τεχνικά προβλήματα που υπήρξαν.

Εμφανίστηκαν με λευκά ρούχα στη σκηνή, όχι όμως αυτά που θα φορέσουν τη μεγάλη βραδιά. Ήταν υποχρεωμένοι από τους διοργανωτές να φορούν το χρώμα με το οποίο θα εμφανιστούν τη βραδιά του διαγωνισμού ώστε τεχνικά να έχουν ρυθμιστεί τα πάντα (φώτα, σκιάσεις, προβολείς κτλ).

Το λευκό θα είναι λοιπόν και το χρώμα που θα κυριαρχήσει στην ελληνική εμφάνιση παραπέμποντας «οπτικά» στον Γιώργο Αλκαίο και το Οpa το 2010.

Η δική μας ομάδα φιλοδοξεί για το καλύτερο, και έδωσε εμμέσως την πρώτη της απάντηση σε όλους όσους δεν την υποδέχτηκαν με θετικά σχόλια, από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης του “Utopian Land” ως το τραγούδι που θα μας εκπροσωπούσε στην 61η Eurovision.

Προετοιμάστηκαν εντατικά τους τελευταίους 2 μήνες και το αποτέλεσμα φαίνεται να ικανοποιεί το κοινό της Ευρώπης.

Τα περισσότερα σχόλια από το εξωτερικό είναι θετικά και έως και οι πολύ αυστηροί κριτές μας, δείχνουν να αλλάζουν γνώμη.

Εν αναμονή της δεύτερης πρόβας την Παρασκευής και της... κριτικής του κοινού και των επιτροπών την ερχόμενη Τρίτη.