current views are: 15

9 Μαΐου 2016
Δημοσίευση17:30

Short Fuse: Η Επίσημη Πρεμιέρα!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας Short Fuse με παρουσία πλήθους κόσμου

Δημοσίευση 17:30’

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας Short Fuse με παρουσία πλήθους κόσμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας Short Fuse με παρουσία πλήθους κόσμου και σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, στα VillageCinemas του Αγ. Ιωάννη Ρέντη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα την πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός του συνόλου των πρωταγωνιστών και ο παραγωγός της ταινίας Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης και συνιδρυτής της εταιρίας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών «1821MEDIA». Επίσης, ο Άλκης Κούρκουλος, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Σμαράγδα Καρύδη και πολλοί άλλοι, καθώς και ο συνιδρυτής-CEO της PanikRecords, Γιώργος Αρσενάκος, συνοδευόμενος από μεγάλο πλήθος καλλιτεχνών της, όπως η Τάμτα, Demy, Playmen, Θωμαής Απέργη, Άρης Μακρής, Josephin Wendel και Jimmy Gian. Ενώ το παρόν έδωσαν και οι RadioAct με τον Makis Digi, οι οποίοι υπογράφουν το δυναμικό soundtrackτης της ταινίας «Κάτι πήγε στραβά».

Η ταινία Short Fuse είναι η πρώτη ελληνική ταινία δράσης των νεαρών σκηνοθετών Ανδρέα Λαμπρόπουλου και Κώστα Σκύφτα, σε παραγωγή των Πάρι Κασιδόκωστα – Λάτση, Terry Dougas και Κωνσταντίνου Μουτσινά (1821 Media). H ταινία θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά από την VillageFilms στις 21 Απριλίου, ενώ πλαισιώνεται από πλήθος διάσημων ηθοποιών, όπως οι Αποστόλης Τότσικας, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Τάσος Νούσιας, Θοδωρής Αθερίδης, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ορφανός, Νίκος Κουρής, Ειρήνη Μπαλτά και ο Μάνος Γαβράς.

Η  ταινία Short Fuse έρχεται να καλύψει το κενό στον χώρο της 7ης τέχνης όσον αφορά τις ταινίες δράσης. Το σημαντικό cast των ηθοποιών οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή  σε συνδυασμό με την «φρέσκια ματιά»  των νεαρών δημιουργών,  δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία της συγκεκριμένης ταινίας, ενώ ευελπιστεί να θέσει το θεμέλιο λίθο για την παραγωγή ανάλογων ταινιών είδους.

Tα σχόλια για την ταινία υπήρξαν ιδιαίτερα κολακευτικά απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, αφού μοιράστηκαν μαζί τους για πρώτη φορά την εμπειρία της δημιουργίας μίας τόσο δυναμικής ταινίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η συγκεκριμένη ταινία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της ξένης αγοράς, καθώς μέχρι στιγμής έχει πουληθεί σε Ιαπωνία, Κίνα και Αμερική.

Αναφερόμενοι στην ταινία οι συντελεστές της ταινίας μεταξύ άλλων είπαν:

  •  Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ένας εκ των σκηνοθετών της ταινίας, δήλωσε: “Ήταν πρόκληση να δημιουργήσουμε μια ταινία υψηλής ποιότητας με χαμηλό budget στην ‘’Ελλάδα της κρίσης’’ αλλά πιστεύω πως το πετύχαμε και το “ShortFuse” δεν υστερεί σε τίποτα από μια action ταινία του Hollywood. Καθοριστικοί παράγοντες σε αυτή την επίτευξη ήταν η προθυμία των ηθοποιών, και ιδιαιτέρως του Αποστόλη Τότσικα, να κάνουν διάφορα stunts, η βοήθεια και η δημιουργική σκέψη του συνεργείου της ταινίας, αλλά και τα special effects. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων ξοδέψαμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο μοντάζ και στα special effects για να βγει ένα πολύ καλό ποιοτικό αποτέλεσμα”.
  • Κώστας Σκύφτας, επίσης ένας εκ των σκηνοθετών της ταινίας, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και κυρίως που καταφέραμε να κάνουμε μια ταινία είδους (actionthriller) στον Eλληνικό κινηματογράφο, καθώς τέτοιες είναι οι ταινίες που βλέπαμε μεγαλώνοντας και μας έκαναν να ασχοληθούμε με το σινεμά”.
  • Ενώ ο Κωνσταντίνος Μουτσινάς, παραγωγός της ταινίας, δήλωσε: “Το casting ήταν ένα πολύ σημαντικόκομμάτι της ταινίας για εμάς. Η άκρως επιτυχημένη πορεία της εταιρείας παραγωγής “1821Media” των Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και Τέρι Ντούγκα αποτέλεσε το εχέγγυο στο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων αυτών των καταξιωμένων ηθοποιών”.

 

Το “ShortFuse” αποτελεί παραγωγή της “1821 Media” και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους από την “Village” την Πέμπτη 21/04.

 

Η υπόθεση

Σε αυτό το αντίστροφης-μέτρησης θρίλερ δράσης, το τελευταίο πακέτο της ημέρας που έχει να παραδώσει ένας νεαρός κούριερ μπορεί να είναι και το τελευταίο της ζωής του. Ζωσμένος με εκρηκτικά θα βρεθεί σε ένα μαραθώνιο επιβίωσης, καλούμενος να λύσει ένα μυστήριο που εμπλέκει την οικογένεια του και ένα κύκλωμα της νύχτας.