Οι Βούλγαροι πάντα αγαπούσαν τη ελληνική μουσική. Ο "Μπαρμπά - Γιάννης" του Στέλιου Καζαντζίδη για παράδειγμα ακόμη και σήμερα δεν λείπει από κανένα βουλγαρικό λαικό γλέντι -ακόμη και 18χρόνων αποφοίτων σχολείων- που... σέβεται τον εαυτό του!

Τα τελευταία χρόνια, λίγο η ελληνική κρίση, λίγο η άνοδος του βιοτικού επιπέδου ενός κομματιού της βουλγαρικής κοινωνίας οδηγεί όλο και περισσότερους έλληνες καλλιτέχνες να κάνουν εμφανίσεις και στη Βουλγαρία.

Πολύ πρόσφατο παράδειγμα η παρουσία της Δέσποινας Βανδή στην Σόφια σε μια συναυλία που είχε αφιερώσει στον αδικοχαμένο Παντελή Παντελίδη.

Αλλά και το φετινό καλοκαίρι διάσημοι έλληνες τραγουδιστές θα εμφανιστούν στην γείτονα χώρα!

΄Ετσι μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί η συναυλία του Νίκου Βέρτη στις 16 του Ιουνίου στη Σόφια με τιμές εισητηρίων από τα 15-75 ευρώ, η παρουσία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στις 9 Ιουλίου στο πανέμορφο ρωμαικό θέατρο του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης), εκεί όπου γίνονται όλες οι μεγάλες συναυλίες στην πόλη των 7 λόφων και τέλος μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στην αρχαία παραθαλάσσια ελληνική αποικία  και σημερινό δημοφιλέστατο τουριστικό προορισμό, τη Σωζόπολη στις 23 Ιουλίου η Γλυκερία με τις τιμές των εισιτηρίων, που έχουν ανακοινωθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλές για τον μέσο βούλγαρο και σε αυτή την συναυλία ξεκινώντας από τα 28 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τα 75 ευρώ.