current views are: 12

26 Μαΐου 2016
Δημοσίευση09:30

Χατζηγιάννης στο Εφετείο: «Nα πληρώσω αυτά που μου αναλογούν» (video)

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας μετά το τεράστιο πρόστιμο των 4.000.000 ευρώ

Δημοσίευση 09:30’

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας μετά το τεράστιο πρόστιμο των 4.000.000 ευρώ

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας μετά το τεράστιο πρόστιμο των 4.000.000 ευρώ, που του επέβαλε η εφορία για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ, τα οποία είχε βγάλει στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.

Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

είπε στο δικαστήριο, τα μέλη του οποίου δέχθηκαν να τον ακούσουν, παρόλο που δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

«Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει εικοσαετή καλλιτεχνική θητεία, εργάζεται από 18 ετών και το διάστημα από το 2000 έως το 2010 έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκ. ευρώ» ανέφερε στο δικαστήριο η πληρεξούσιος δικηγόρος του, Ευαγγελία Μάντζιου, και τόνισε, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, ότι ο Μιχάλης μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του το ποσό των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ήταν φορολογημένα και νόμιμα.

Μαζί στη δικαστική αίθουσα ήταν ο λογιστής του, ο οποίος προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα ακύρωσης κατά του προστίμου που του έχει επιβληθεί από τη διοικητική Δικαιοσύνη. Η δικηγόρος του, μάλιστα, αποκάλυψε πως ο εντολέας της έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καταβάλλοντας το ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.

Ο Μιχάλης on camera είπε:

«Σήμερα συζητήθηκε η φορολογική υπόθεση εδώ στο διοικητικό δικαστήριο μετά την δίκη του ΣτΕ, και ελπίζοντας στην ελληνική δικαιοσύνη, περιμένω την απόφαση. Όλη αυτή η περίοδος ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά σέβομαι και ελπίζω στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης».


σχετικα αρθρα