current views are: 10

7 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση14:00

Η παρουσίαση της πρώτης ταινίας της Laetitia Casta

Ο Οίκος Cointreau με μεγάλη χαρά συνόδευσε την Laetitia Casta, International Creative Director του Cointreau

Δημοσίευση 14:00’

Ο Οίκος Cointreau με μεγάλη χαρά συνόδευσε την Laetitia Casta, International Creative Director του Cointreau

Ο Οίκος Cointreau με μεγάλη χαρά συνόδευσε την Laetitia Casta, International Creative Director του Cointreau, στην La Semaine de la Critique στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, όπου και παρουσίασε την πρώτη της ταινία «En Moi»  (In Me).

Η συνεργασία του Οίκου Cointreau και της Laetitia Casta ξεκίνησε το 2015, όταν  η ίδια ανέλαβε τη θέση της International Creative Director για το brand.  Λίγους μήνες μόνο αργότερα, το Cointreau έγινε υποστηρικτής στην πρώτη ταινία της «En Moi (In Me)». Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους, την οποία ο Thierry Frémaux, Director του Institut Lumière και του Φεστιβάλ των Καννών, και ο Charles Tesson, κριτικός & ιστορικός του κινηματογράφου επέλεξαν για το κλείσιμο της «Semaine de la Critique».

Ήταν μία ιδέα που εκφράστηκε από την πρώτη κιόλας συνάντηση του Cointreau και της Laetitia Casta, όταν η δεύτερη ερωτήθηκε για τα όνειρά της και τους στόχους της. Ένα από αυτά ήταν να δημιουργήσει την πρώτη της ταινία – να ανακαλύψει τη δημιουργικότητα της, να τολμήσει και να επιτύχει κάτι σε έναν διαφορετικό τομέα.

«Dream, Dare, Create» είναι το μότο του Cointreau από την πρώτη ημέρα δημιουργίας το 1875 από τον Édouard Cointreau. Εμπνευσμένο από την σύζυγο & μούσα του Édouard,  Louisa, για τη δημιουργία ενός λικέρ που θα φέρει το όνομά του,  το Cointreau έγινε συνώνυμο με τα καλύτερα cocktails σε όλο τον κόσμο. Ο Édouard και η Louisa ήταν ένα avant-garde ζευγάρι, λάτρεις των τεχνών, της μουσικής, της όπερας, του μπαλέτου και του σινεμά. Ήταν στην αρχή του 1899 όταν ο Cointreau λάνσαρε την πρώτη κινηματογραφική διαφήμιση, δημιουργία των αδερφών Lumière.  Το 1929 η Louisa τιμήθηκε από τις γαλλικές αρχές για το έργο της και την υποστήριξή της στη γυναικεία δημιουργικότητα και στην επίτευξη των στόχων τους. Τόσο η Louisa όσο και ο Édouard ήταν φιλάνθρωποι και αγαπούσαν να βοηθούν τους συνανθρώπους τους να επιτύχουν σπουδαία πράγματα.  Στα 165 χρόνια λειτουργίας του , o Οίκος Cointreau έχει  ενθαρρύνει αμέτρητους καλλιτέχνες να εμπιστευτούν τη δημιουργικότητά τους και να ανακαλύψουν το ταλέντο τους. Αυτή τη χρονιά είναι η σειρά της Laetitia Casta να πραγματοποιήσει την ευχή της.

“Η Laetitia Casta είναι μία γυναίκα με πάθος, αποφασιστικότητα και τόλμη. Το ταλέντο της είναι αστείρευτο και η δημιουργικότητά της δεν έχει όρια. Πριν ακόμα δούμε τι ακριβώς ήθελε να κάνει ήμασταν σίγουροι πως θέλουμε να την υποστηρίξουμε. Είναι πραγματική τιμή για εμάς, και νιώθουμε υπερήφανοι που η Laetitia δοκιμάζεται σε αυτό το καλλιτεχνικό της όνειρο. Ήμασταν πανευτυχείς που τη συνοδεύσαμε στην «La Semaine de la Critique» στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, μία εκδήλωση που ο Οίκος Cointreau έχει υποστηρίξει αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το μοναδικό επίτευγμα προσθέτει λίγη παραπάνω μαγεία στις στιγμές που μοιραζόμαστε μαζί της. Είναι πραγματικά υπέροχοδήλωσε η Maud Rabin, Communication και Image Director  του Cointreau.

Η Laetitia Casta, ως Creative Director του Cointreau, θέλησε να συνεχίσει την ιστορία του, την προσωπική δουλειά και την αφοσίωση που η Louisa αφιέρωνε στους νέους καλλιτέχνες. Επίσης συνεργαζόμενη με την ομάδα του Cointreau δημιούργησαν το Cointreau Creative Crew, ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα για να ενισχύσουν όλες αυτές τις ιδέες που και η ίδια απέκτησε από τη συνεργασία τους. Πρόκειται για έναν φορέα που ωθεί τους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.  Το Cointreau Creative Crew ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2015 στο Λονδίνο και μερικούς μήνες αργότερα στην Αφρική, ενώ επόμενος στόχος είναι η Αμερική. 


σχετικα αρθρα