Για το… κανάλι της και τον χώρο, όπου έκανε τα πρώτα της βήματα ως δημοσιογράφος και ως παρουσιάστρια ειδήσεων μίλησε η Εύα Καϊλή στον Λάζο Μαντικό και τον ΑΡΤ FM 90,6 (artfm906.gr), ενώ παράλληλα, σχολίασε και όλες τις υπόλοιπες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, όπως το πραξικόπημα στην Τουρκία…

 

Πραξικόπημα

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή εξέλιξη για την Ελλάδα αν γινόταν όλο αυτό (...) οπουδήποτε έγινε η ίδια απόπειρα πραξικοπήματος δημιουργήθηκαν μετά γεγονότα που επιδεινώσουν την κατάσταση αντί να την βελτιώσουν, οπότε έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα».

«Το πραξικόπημα δεν νομίζω ότι θα βγάλει πιο ισχυρό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εύχομαι να επιτρέψει και στους δημοσιογράφους τις ελευθερίες και να σταματήσει να είναι φοβικός απέναντι στην ελευθερία και τη δημοκρατία».

 

MEGA

«Εμένα με λυπεί αφάνταστα όλο αυτό που συμβαίνει. Γιατί για εμένα το ΜEGA ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα, άνθρωποι οι οποίοι δούλευαν ατέλειωτες ώρες. Μια φανταστική ομάδα με εξαιρετικού επιπέδου ενημερωτικό τομέα. Σε αυτό τον χώρο ήμουν και εγώ. Πολλοί προσπαθούν να επιβιώσουν από την στοχοποίηση, που έχουν υποστεί από την ρητορική της κυβέρνησης. Αυτή η ρητορική μίσους ήταν για εμένα η χειρότερη πληγή που πρέπει να επουλωθεί στην Ελλάδα που δημιούργησε και έχει ευθύνη η κυβέρνηση αυτή».

«Όταν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν τηλεοπτικές άδειες και κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις, δεν μπορείς να περιορίζεις τον αριθμό εκείνων που θα μπορέσουν να επωφεληθούν. Είναι ενάντια σε κάθε Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την ελευθερία του λόγου και για την Ελευθερία έκφρασης και για την παροχή υπηρεσιών».

«Είναι ιδεοληπτικό, όταν το φάσμα σου επιτρέπει 16 κανάλια, δεν θες16 βάλε 12, δεν μπορεί να λες η διαφημιστική μπήκε 200εκ και εγώ θεωρώ ότι είναι 4 τα κανάλια. Ποια έρευνα; πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα; Είναι καθαρά ιδεοληψίες και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί είναι μια κυβέρνηση που προσπαθεί να δείξει προς τα έξω ένα πρόσωπο Ευρωπαϊκό και προοδευτικό, αλλά η ιδεοληψία της δεν την αφήνει να κάνει το βήμα αυτό και η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη και ο κίνδυνος δεν έχει φύγει».

 

Επιστολή της κομισιόν:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα κανάλια, δεν μπορείς να ζητάς αναδρομικά να πληρωθούν άδειες που έχουν πληρωθεί, δεν μπορείς να βάζεις εμπόδια στην ελευθερία λόγου. Αυτή η επιστολή ήταν μόνο ένα μέρος της πολιτικής που σχεδιάζεται, όπου δημιουργείται Ευρωπαϊκή νομοθεσία γιατί δεν υπάρχει. Που θα φροντίσει να υπάρχει χώρος για ελευθερία, να υπάρχει και ανεξαρτησία στα ΜΜΕ. Οπότε αυτό είναι σε εξέλιξη στην Ευρώπη».

«Για το προσφυγικό έγιναν - αν και κάπως αργά -σωστές κινήσεις».

«Το πρώτο θέμα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή τη στιγμή είναι το Brexit».

«Η διαδικασία του Brexit θα πάρει τουλάχιστον δυο τρία χρόνια».

«Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις των ανθρώπων που ηγήθηκαν του Brexit, μπορεί να ζητηθούν εκλογές και εκεί να τεθεί ξανά ζήτημα επιβεβαίωσης ή μη, του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος».