Υστέρα από μια παιδική και εφηβική ηλικία υπερέκθεσης στα media, ο Macaulay Culkin αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη του στη δημοσιότητα.

Εδώ και δέκα χρόνια αρνείται να δώσει συνεντεύξεις και φροντίζει να περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στη Γαλλία, αφού όπως λέει οι Παριζιάνοι δεν ασχολούνται πολύ μαζί του.

Δεν γυρνάω την πλάτη μου σε τίποτα, απλώς δεν το θέλω. Οι παπαράτσι με κυνηγούν, επειδή δεν ξεπουλιέμαι. Δεν έχει σταματήσει αυτή η κατάσταση σε όλη την ενήλικη ζωή μου. Και σε αναγκάζει να υιοθετήσεις συμπεριφορά θηράματος, να "σκανάρεις" συνέχεια τον ορίζοντα. Και αυτό είναι περίεργο στα ραντεβού, γιατί ο άλλος νομίζει ότι δεν του δίνεις σημασία

εξηγεί 35χρονος σήμερα στην πρώτη του συνέντευξη έπειτα από πολλά χρόνια, στον «Guardian», προσθέτοντας ότι όταν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, βγαίνει βόλτες στις 4 τα ξημερώματα για να αποφύγει την παρενόχληση.

Στο You Tube, όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, μπορεί να βρει κανείς κλιπ στα οποία προσπαθεί να ξεφύγει από wannabe παπαράτσι, που τον κυνηγούν ενώ το 2012 δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του που τον έδειχναν αδυνατισμένο και ρεπορτάζ περί εθισμού του στην ηρωίνη και την οξυκωδόνη, μετά τον χωρισμό του από τη Mila Kunis.

Ερωτηθείς αν ο κόσμος θα έπρεπε να ανησυχεί για εκείνον,  απαντά:

Όχι απαραίτητα. Φυσικά, όταν συμβαίνουν ανόητα πράγματα... Όμως όχι, δεν ξόδευα 6.000 ευρώ για ηρωίνη τον μήνα ή οτιδήποτε. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν το περιτύλιγμα του δήθεν ενδιαφέροντος από τις ταμπλόιντ. Φύλλα προσπαθούσαν να πουλήσουν.

Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά του, δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην υποκριτική. Περιορίζεται μόνο στα γυρίσματα διαφημιστικών.