current views are: 10

3 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση03:00

Μάριος Αθανασίου: «Όταν απομακρυνθείς, τότε συνειδητοποιείς τι είχες και πώς το έχασες»

Ο Μάριος Αθανασίου θα δουλεύει πολύ αυτό το καλοκαίρι. Πώς είναι να περνάς το καλοκαίρι στην Αθήνα δουλεύοντας;

Δημοσίευση 03:00’

Ο Μάριος Αθανασίου θα δουλεύει πολύ αυτό το καλοκαίρι. Πώς είναι να περνάς το καλοκαίρι στην Αθήνα δουλεύοντας;

Ο Μάριος Αθανασίου θα δουλεύει πολύ αυτό το καλοκαίρι. Πώς είναι να περνάς το καλοκαίρι στην Αθήνα δουλεύοντας;

Είναι το ίδιο. Αν είναι εποικοδομητικό και δημιουργικό, ή αν είναι η δουλειά σου, θα είσαι εδώ. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε τρεις μήνες διακοπές. Κανένας μας, όχι μόνο οι ηθοποιοί

τόνισε στο 7 Μέρες TV.

Βοηθάει ότι στην παράσταση αυτή ξέρετε σεναριογράφο, σκηνοθέτη και συμπρωταγωνίστρια;

«Αυτό ισχύει και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Πάντα ζυγίζεις το κείμενο που έχεις στα χέρια σου και τους συνεργάτες και αναλόγως κινείσαι. Δηλαδή, το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι, δεν σημαίνει ότι θα κάναμε κάποια έκπτωση. Είναι ευτυχής συγκυρία ανεξαρτήτως εποχής».

Ο Δημήτρης θα πάρει διαζύγιο κι έχει ήδη άλλη γυναίκα στη ζωή του.

«Ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος που περνάει την κρίση σε πολλά επίπεδα οικονομική, οικογενειακή και προσωπική. Είναι αυτό που ζουν πολλοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια και μας επηρεάζει ποικιλοτρόπως. Στο έργο παρακολουθούμε ένα Σαββατοκύριακο πριν χωρίσει το ζευγάρι και πριν πουλήσουν το εξοχικό τους».

Εσύ πώς θα αντιδρούσες αν πάθαινες ό,τι και ο Δημήτρης;

«Μέσα στα τελευταία οκτώ χρόνια υπήρχαν τα δυο από αυτά ή και όλα μαζί. Σίγουρα έχω αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και ήταν ένα διάστημα που δεν το λες ευνοϊκό. Ακόμη κι αν δεν συμβαίνει άμεσα σε σένα, θα συμβαίνει στο φιλικό ή το οικογενειακό σου περιβάλλον. Προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω όλα ψύχραιμα, γιατί ο πανικός ποτέ δεν βοηθάει. Τα προβλήματα είναι δεδομένα στη ζωή μας πάντα θα έχουμε και καλές και κακές στιγμές».

Πώς θα περιέγραφες τη σκηνή που το ένα ζευγάρι αντιλαμβάνεται την παρουσία του άλλου;

«Είναι κάτι που δεν θέλει να ζήσει κανένας στη ζωή του. Παρότι οι δυο τους είναι έτοιμοι να χωρίσουν, είναι δύσκολο. Εμείς το αντιμετωπίζουμε όσο πιο κωμικά γίνεται».

Εκδηλώνουν ζήλια;

«Βέβαια. Στους μεγάλους έρωτες και στις μεγάλες αγάπες υπάρχουν αυτά».

Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί ότι ο άλλος έχει προχωρήσει.

«Εννοείται. Πάντα σε ενοχλεί και αισθάνεσαι περίεργα ή, επίσης, καταλαβαίνεις πόσο ουσιώδη είναι αυτά που σε χωρίζουν με τον άλλο. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο, νομίζεις ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις είναι οι πιο σημαντικές. Όταν απομακρυνθείς, τότε συνειδητοποιείς πραγματικά τι είχες και πώς το έχασες».


σχετικα αρθρα