Για όλους και για όλα μίλησε ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο κυπριακό περιοδικό Down Town.

Ήσουν πάντα ειλικρινής με τα συναισθήματά σου;

Κοίτα, προσπαθώ να κρατήσω τον ρομαντισμό και την αθωότητα της παιδικής μου ηλικίας. Όμως, όσο μεγαλώνω, αυτό δυσκολεύει όλο και πιο πολύ. Δηλαδή, σκέφτομαι πολύ τα πράγματα. Τα αναλύω, φιλοσοφώ… Νομίζω ότι η ισορροπία μεταξύ συναισθήματος και λογικής είναι το καλύτερο. Το να βρεις, δηλαδή, τη χρυσή τομή.

Την επιτυχία την κυνηγάς ή σε κυνηγά;

Η επιτυχία έρχεται μετά από πολλά πράγματα. Μέσα από προσπάθεια, τύχη και φυσικά την αγάπη του κόσμου. Είναι συνάρτηση διαφόρων παραγόντων. Από την άλλη, δεν αισθάνθηκα ποτέ επιτυχημένος. Γιατί αν αισθανθείς επιτυχημένος, μετά έρχεται η πτώση. Είναι σαν να προσπαθείς να φτάσεις στην κορυφή του βουνού. Όταν πεις «έφτασα», ακολουθεί η άλλη πλευρά του βουνού, που είναι η κάθοδος. Παύεις να δημιουργείς και να εξελίσσεσαι ως καλλιτέχνης. Κι εμένα μόνο η εξέλιξη με αφορά.

Έχεις το ίδιο άγχος όταν κυκλοφορείς ένα νέο τραγούδι, όπως τότε που έβγαλες το πρώτο σου;

Ναι, το ίδιο. Αυτό δεν αλλάζει με μένα. Το ψάχνω πολύ και γι’ αυτό βγάζω δίσκο κάθε δύο χρόνια. Δεν το κάνω «άρπα-κόλλα». Θέλει δουλειά και υπομονή. Κάποτε έβγαζα πιο ανεβαστικά και χορευτικά κομμάτια, όπως το «Παίζεις με τα Μάτια» και το «Ερωτευμένος και Τρελός». Τελευταία, είμαι σε πιο ερμηνευτική φάση. Κάθομαι στον καναπέ μου, σκέφτομαι, αφουγκράζομαι την κοινωνία και αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να πω στον κόσμο μέσα από τα κομμάτια μου.

Θα συνεργαζόσουν με κάποιο μεγάλο όνομα, αν το δικό σου έπρεπε να μπει δεύτερο στο πρόγραμμα και είχες λιγότερο χρόνο στη σκηνή;

Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα. Θέλω να κάνω μεγάλες συνεργασίες και να είμαι περήφανος γι’ αυτές. Έχω επιλέξει έναν άλλο δρόμο αυτή τη στιγμή – είμαι με την Ελένη Φουρέιρα και τη Φανή Δρακοπούλου στο «Fantasia», στην Αθήνα. Όταν θα θελήσω να κάνω αυτές τις μεγάλες συνεργασίες, θα τις κάνω. Ποτέ δεν είναι αργά.

Η ζωή σου έχει αλλάξει πια προς το καλύτερο. Αναπολείς καθόλου τις ανέμελες στιγμές της παιδικής εφηβικής σου ηλικίας;

Φοιτητικά χρόνια δεν έζησα ποτέ. Ξεκίνησα να τραγουδώ στη Θεσσαλονίκη και μπήκα νωρίς στο μεροκάματο. Οι δικοί μου με παρότρυναν να το κάνω επάγγελμα γιατί έβλεπαν πόσο πολύ αγαπούσα αυτό που κάνω σήμερα. Δεν με κούρασε ποτέ. Γι’ αυτό βάζω και τα χρήματα σε δεύτερη μοίρα. Πρώτα κοιτάζω να απολαμβάνω τη δουλειά που κάνω και μετά τα χρήματα.

Τα στερήθηκες ποτέ;

Φυσικά. Ξέρεις πόσες μέρες έχω περάσει στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν είχα χρήματα ούτε για σουβλάκι και έβαζα λίγη μερέντα πάνω σε τσουρέκι κι έτρωγα με τους φίλους μου; Δεν με ένοιαζε όμως. Έκανα αυτό που γούσταρα. Δεν με πείραζε. Ούτε επιζήτησα ποτέ τα πολλά χρήματα. Δεν με νοιάζουν. Ακόμα και σήμερα ζω εκεί που ζούσα -στο Ίλιον- και ξοδεύω ελάχιστα.

Τα καθημερινά σου έξοδα είναι λιγότερα από 50 ευρώ;

Σαφώς και είναι. Πόσα θα χαλάσω για έναν καφέ ή ένα πιάτο φαγητό; Εκτός κι αν μιλάμε για κάτι ιδιαίτερο. Μπορεί μία μέρα να χαλάσω 10 και την άλλη 100 ευρώ. Δεν είμαι ούτε σπάταλος, ούτε επιδειξίας.

Πλέον είσαι αναγνωρίσιμος, βιώνεις την επιτυχία. Κάποιος θα μπορούσε να πει «τι προβλήματα έχει ο Αργυρός;». Έχεις προβλήματα;

Ναι, φυσικά. Όπως όλοι. Μπορεί να μην έχω χρέη, δάνεια και κάρτες. Μπορεί να μη χρωστάω στην εφορία, αλλά έχω κι εγώ τα δικά μου θέματα ανά περιόδους. Η ζωή μας είναι ένας Γολγοθάς. Είναι Μαραθώνιος, όχι εκατό μέτρα. Έτσι είναι και η καριέρα. Πότε έχουμε τα πάνω και πότε τα κάτω μας. Η γιαγιά μου μού έλεγε ότι «τη ζωή μην την πάρεις όπως σου έρθει. Φτιάξε την και αγωνίσου γι’ αυτήν». Αυτό κάνω. Ως Έλληνες ζούμε πολύ δύσκολα όλοι.

Ποιο ήταν το κομβικό σημείο που σου άλλαξε τη ζωή;

Όταν έκανα την πρώτη μου επιτυχία. Το «Μάλλον κάτι Ξέρω» και το «Παίζεις με τα Μάτια». Εκεί άλλαξαν όλα. Έπειτα ήρθε το «Παιδί Γενναίο». Αυτός είναι ένας σταθμός στην καριέρα μου. Άλλαξαν πολλά από τότε.

Ένας έρωτας δεν σε άλλαξε ποτέ;

Ποτέ δεν με στιγμάτισε. Άλλαζε απλώς ο τρόπος σκέψης μου. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Κι όταν μπαίνει κάποιος άλλος στη ζωή σου, τελείως διαφορετικός από τον προηγούμενο, τότε σε αλλάζει.

Χάνεις τον εαυτό σου;

Όχι, για έναν έρωτα δεν τον χάνω ποτέ. Προσπαθώ να δείχνω τον εαυτό μου, να είμαι εγώ για να είναι αυτό που ζω ειλικρινές.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σου διάβασα ότι είσαι ακόμα μόνος σου. Μήπως έχεις αφοσιωθεί 100% στα επαγγελματικά κι έχεις παραμελήσει την προσωπική σου ζωή;

Όχι, ποτέ δεν την παραμελώ. Δεν το ένιωσα ποτέ. Έχω να δώσω πολλά ακόμα στη δουλειά μου, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος και για προσωπική ζωή.

Δεν σου λείπει μία αγκαλιά το βράδυ;

Ποιος σου είπε ότι δεν την έχω; Μπορεί να μην έχω σχέση, αλλά πότε την έχω και πότε όχι. Υπάρχουν φορές που θέλω να είμαι και μόνος μου. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου, οπότε θέλω να ψαχτώ μέσα μου ακόμα πιο πολύ. Τώρα, ό,τι είναι γραφτό να έρθει και να μου συμβεί, θα έρθει. Δεν το πιέζω.

Είσαι δύσκολος άνθρωπος;

Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Ψέματα σου λέω (γελά). Είμαι όντως ο πιο δύσκολος άνθρωπος! (γελάμε).

Γιατί το λες;

Γιατί είμαι. Όλοι έχουμε τις ιδιοτροπίες μας.

Είναι δύσκολο για μία γυναίκα να δεχτεί τον τρόπο ζωής που έχεις, λόγω της δουλειάς σου;

Ναι, πολύ δύσκολο. Αν εκείνη δουλεύει πρωί κι εγώ το βράδυ, τότε υπάρχει θέμα. Υπάρχει έλλειψη κοινών ωραρίων. Η γυναίκα που θα είναι μαζί μου, πρέπει να κρατά τις ισορροπίες και να είναι ο αρχηγός του σπιτιού.

Σε είχα για πιο ανατολίτη…

Όχι, όχι. Καμία σχέση. Θέλω να είμαστε συνεργάτες, να τα μοιραζόμαστε όλα. Μου αρέσει να είμαι υπηρέτης της γυναίκας, να μην την έχω υπό…

Υπήρξαν άντρες φίλοι σου που να σε ζήλεψαν λόγω της ομορφιάς σου;

Όχι, δεν το έχω καταλάβει ποτέ. Οι φίλοι μου με αγαπούν. Ποτέ δεν είχαμε τέτοια θέματα.

Δεν αισθάνθηκες ότι υπερτερείς λόγω της εξωτερικής σου εμφάνισης, σε σύγκριση με άλλους άντρες;

Όχι, δεν το έβλεπα έτσι. Ό,τι μου άρεσε το διεκδικούσα. Κάνω το πρώτο βήμα, δεν θα κωλώσω. Κι αν ρωτήσεις για χυλόπιτες, εννοείται ότι έχω φάει πολλές.

Το ωραιότερό σου καλοκαίρι, ποιο ήταν;

Όλα μου τα παιδικά και για να ξεχωρίσω ένα, θα σου πω εκείνο πριν δύο χρόνια. Ήμουν φαντάρος στην Αλεξανδρούπολη. Πέρασα πολύ ωραία στο στρατό.