current views are: 20

23 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση11:15

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης – Συγκλονίζει η σύζυγός του

Έφυγε τελικά από τη ζωή ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου Ανδρέας Μπάρκουλης. 

Δημοσίευση 11:15’

Έφυγε τελικά από τη ζωή ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου Ανδρέας Μπάρκουλης. 

Έφυγε τελικά από τη ζωή ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου Ανδρέας Μπάρκουλης

Ο διάσημος ηθοποιός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην παθολογική κλινική Αγία Όλγα καθώς αντιμετώπιζε σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, οξεία μαρμαρυγή και καρδιακή ανεπάρκεια. 

Η κατάσταση του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη τα τελευταία 24ωρα με τις φήμες το βράδυ της Δευτέρας να τον θέλουν να αφήνει την τελευταία του πνοή. Ωστόσο αργά τη νύχτα η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι δίνει αγώνα στο νοσοκομείο. 

Τελικά ο αγώνας έληξε άνισα και ο δημοφιλής ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το μεσημέρι.

Την είδηση του θανάτου του Ανδρέα Μπάρκουλη ανακοίνωσε και στον προσωπικό της λογαριασμό στα Social media η ηθοποιός και φίλη του Καίτη Φίνου. 

 

Συγκλονίζει η σύζυγός του

Με ένα συγκινητικό μήνυμα η Μαίρη Μπάρκουλη αποχαιρέτισε τον αγαπημένο της σύζυγο. Η σύζυγος του γνωστού ηθοποιού μέσα σε λίγες λέξεις περιέγραψε το τέλος αφιερώνοντας του το τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη “Άδεια μου αγκαλιά”. 

 

Το προφίλ του

O αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936. 

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. 

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60.

Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παιζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Εξάλλου, ο Μπάρκουλης υπήρξε θεατρικό αλλά και κινηματογραφικό ζευγάρι με σχεδόν όλες τις πρωτοκλασάτες πρωταγωνίστριες της εποχής, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μαίρη Χρονοπούλου, με την οποία είχαν και θυελλώδη ερωτική σχέση, αλλά και η Τζένη Καρέζη.

 

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε νυμφευθεί τρεις φορές κι έχει αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευθεί πολλές φορές σε νοσοκομεία. 


σχετικα αρθρα