Ο Πέτρος Φιλιππίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο «Your face sounds familiar» και δήλωσε αν θα ξαναπήγαινε κριτής στο σόου.

Δεν είχες ενδοιασμούς;

Όχι, κανέναν. Μπορώ, μάλιστα, να πω τώρα που τελείωσε πως ήμασταν όλοι μας πολύ καλοί σε αυτό που κάναμε. Είχαμε γνώση, άποψη, κρατήσαμε ένα μέτρο στην κριτική μας και στις σχέσεις μας, χωρίς φωνές, ίντριγκες, περιττές εντάσεις.

Είναι εύκολο να κρίνεις δημόσια τους συναδέλφους σου; Ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως κι εσύ είσαι καλοπροαίρετος και εκείνοι…

Θα σου πω. Σε ό,τι με αφορά είχα αποφασίσει να είμαι ειλικρινής και να κρίνω ό,τι βλέπω εκείνη την ώρα. Πρέπει, δε, να σου πω πως άλλο πράγμα βλέπαμε εμείς στο πλατό κι αλλιώς φαινόταν, το ίδιο πράγμα, στην τηλεόραση. Σε κάθε περίπτωση ήθελα ό,τι έλεγα να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που πραγματικά σκεφτόμουν, διατυπωμένο όμως με ευγένεια και με τακτ.

Είχα την εντύπωση πάντως, πως μερικοί παίκτες ήταν αποκάλυψη ακόμα και για σένα.

Αλήθεια είναι αυτό. Η Ματθίλδη Μαγγίρα με εντυπωσίασε: ό,τι κι αν έκανε, ήταν εξαιρετικό. Επίσης, μου «αποκαλύφθηκε» ο Γιάννης ο Κρητικός: ένα νεαρό παιδί, με χιούμορ, με ταλέντο, με πάθος για ό,τι έκανε. Ήταν πραγματική αποκάλυψη.

Το να συμμετέχεις πάντως, σε ένα «λαϊκό» -με την έννοια της μαζικότητας- show και την ίδια στιγμή να πρωταγωνιστείς στον «Θάνατο του εμποράκου», στο Εθνικό Θέατρο, φάνηκε, σε κάποιους, ασύμβατο…

Γιατί; Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια στεγανά στην Τέχνη. Θες να σου πω παραδείγματα συναδέλφων που κάνουν επίσης και το ένα και το άλλο και χαίρουν πολύ μεγάλης εκτίμησης, πολλές φορές και άδικα; Εντάξει τώρα… Πόσοι δεν σκηνοθετούν στο Εθνικό και πάνε μετά και στήνουν shows στα μπουζούκια; Εγώ, μπορώ να μετρήσω, τουλάχιστον τρεις.

Θα ξαναπάς στο «Your Face Sounds Familiar» του χρόνου – αν φυσικά, σου προταθεί;

Δεν το ξέρω. Δεν ξέρω καν αν θα ξαναγίνει «Your Face Sounds Familiar» φέτος κι αν γίνει αν το κανάλι θα ξανακάνει πρόταση σε μας. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω καμία πρόταση. Αν μου προταθεί και εφόσον το πρόγραμμα του θεάτρου το επιτρέπει, ναι, θα το ξανακάνω.