Στην Κύπρο βρέθηκε ο Νίκος Μακρόπουλος προκειμένου να εμφανιστεί στο φεστιβάλ μπύρας Septemberfest στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όταν ο τραγουδιστής είδε τον κόσμο που ξεπερνούσε τις 14.000 ζήτησε περισσότερα χρήματα από αυτά που είχε συμφωνήσει για να βγει να τραγουδήσει. Παρά τις όποιες προσπάθειες των ανθρώπων που τον είχαν καλέσει, ο τραγουδιστής τους είπε πως αν δεν πάρει επιπλέον χρήματα δεν θα βγει στην σκηνή. Αποτέλεσμα αυτού, οι διοργανωτές να δώσουν τα επιπλέον χρήματα.

Όταν ο Νίκος Μακρόπουλος βγήκε στην σκηνή με καθυστέρηση και καλησπέρισε το κοινό του και είπε πόσο χαρούμενος είναι που βρίσκεται κοντά τους.

Ωστόσο, οι διοργανωτές δεν το άφησαν έτσι και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν για το συμβάν ότι θα κινηθούν νομικά:

Θα θέλαμε να απολογηθούμε στις 14000 και πλέον χιλιάδες επισκέπτες του Septemberfest για τη ψεσινή καθυστέρηση της έναρξης του προγράμματος του κου Νίκου Μακρόπουλου. Αυτό δημιουργήθηκε εξ υπαιτιότητας του καλλιτέχνη ο οποίος αντικρίζοντας την κοσμοσυρροή, απαίτησε επιπρόσθετη αμοιβή και εκβίασε απειλώντας τους διοργανωτές ότι θα αποχωρούσε σε περίπτωση που δεν καταβαλλόταν η επιπρόσθετη αμοιβή. Οι διοργανωτές, σεβόμενοι τους επισκέπτες τους, αναγκάστηκαν και κατέβαλαν την αμοιβή αυτή.

Ο καλλιτέχνης, για δεύτερη φορά αθέτησε τα συμφωνηθέντα με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον του ιδίου και του εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου του για διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις ζημιές τις οποίες υπέστησαν ως διοργανωτές από τη μη τήρηση της μεταξύ τους συμφωνίας.

Ο τραγουδιστής βέβεια, δε θα μπορούσε να το αφήσει έτσι το θέμα και πριν από λίγο, έδωσε τη δική του απάντηση...

Φίλοι και Φίλες μου στην Κύπρο, καλησπέρα.

Θα ήθελα καταρχάς να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη βραδιά που μου χαρίσατε, τη Δευτέρα 5.9.2016 στην Λευκωσία, η οποία θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου.

Με μεγάλη μου έκπληξη και οργή, όμως, διάβασα τη χθεσινή ανακοίνωση των διοργανωτών του SEPTEMBER FEST που είναι εξ’ ολοκλήρου ΨΕΥΔΗΣ.

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Η συμφωνία για την εμφάνισή μου έγινε μεταξύ της SEPTEMBER FEST και της BLUEBRID SOFT LTD, με την οποία εγώ, όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, συνεργάζομαι. Όσον αφορά την αμοιβή μου οι διοργανωτές τήρησαν τις υποχρεώσεις τους προς την BLUEBRID SOFT LTD, αρνήθηκαν όμως να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι σ’ αυτήν (μετακινήσεις της αποστολής από και προς το αεροδρόμιο κλπ) κάτι το οποίο αναγκάστηκαν να κάνουν πριν την έναρξη της συναυλίας, πιεζόμενοι από την BLUEBRID SOFT LTD.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και ήδη έχω κινηθεί δικαστικά κατά των διοργανωτών. Η αποζημίωση δε που θα μου επιδικασθεί θα διατεθεί εξ’ ολοκλήρου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Κύπρου όπως θα διαπιστώσετε.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν μπορούν να αμαυρώσουν τη συγκίνηση που μου έδωσε για μια ακόμη φορά αυτή μας η συνεύρεση.

Κύπρο σ’ ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Αθήνα, 7.9.2016

Νίκος Μακρόπουλος