Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κάθριν Μίντλετον δωρίζουν όλο το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα δώρα του γάμου τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι δεν δεχόταν δώρα γάμου, όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά στη θέση τους δημιουργήθηκε το Royal Wedding Charitable Gift Fund. Πρόκειται για ένα ίδρυμα στο οποίο οι καλεσμένοι του γάμου προσέφεραν το χρηματικό ποσό, που οι ίδιοι προόριζαν για το γαμήλιο δώρο του Πρίγκιπα και της Δούκισσας του Cambridge.

Από τις δωρεές των προσκεκλημένων συγκεντρώθηκε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων και θα δοθεί εξ’ ολοκλήρου σε 26 φιλανθρωπικά ιδρύματα που επέλεξαν προσωπικά οι νεόνυμφοι. Μάλιστα, η πλειοψηφία των δωρεών έγινε μέσω της σελίδας του ιδρύματος στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο Ουίλιαμ και η Κάθριν «νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις γενναιόδωρες προσφορές και την όλη διάθεση του να προσφέρουν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα, μέσω του εορτασμού του γάμου τους. Τα έσοδα θα δοθούν σε ιδρύματα για τη στήριξη οικογενειών στρατιωτών, παιδιών, αλλά και ιδρυμάτων για την άγρια φύση, τις τέχνες και τον αθλητισμό».

Πηγή: Yupi