current views are: 13

14 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:00

Αλέξανδρος Βέλιος: H χήρα του δημοσιογράφου ξεσπά

Το ενδεχόμενο ακόμα και της εκταφής της σορού του αείμνηστου δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου εξετάζουν οι δικαστικές Αρχές

Δημοσίευση 09:00’

Το ενδεχόμενο ακόμα και της εκταφής της σορού του αείμνηστου δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου εξετάζουν οι δικαστικές Αρχές

Το ενδεχόμενο ακόμα και της εκταφής της σορού του αείμνηστου δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου εξετάζουν οι δικαστικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο γνωστός δημοσιογράφος έδωσε μόνος του τέλος στη ζωή του ή του παρείχε κάποιος άλλος βοήθεια με το θανατηφόρο υγρό της ένεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών καλούνται να ερευνήσουν το ενδεχόμενο να τελέστηκε το αδίκημα της συνέργειας σε αυτοκτονία. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις πως κάποιο τρίτο πρόσωπο έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση, δεν αποκλείεται ο δικαστικός λειτουργός να δώσει εντολή εκταφής της σορού του άτυχου δημοσιογράφου, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ιστολογικές εξετάσεις.

Τραγική φιγούρα, όλο αυτό το διάστημα, η σύζυγος του δημοσιογράφου, Νάντια Γερολυμάτου, και η 6χρονη κόρη τους. Φανερά ταλαιπωρημένη, η κ. Γερολυμάτου μιλώντας στην εφημερίδα Freddo ανέφερε:

Είμαι ψυχολογικά πολύ ταλαιπωρημένη. Ας σεβαστούν όλοι τον πόνο μου

θέλοντας να δώσει τέλος στην πολύμηνη ψυχολογική της ταλαιπωρία με την υπόθεση ευθανασίας του συζύγου της. Πάντως, οι αστυνομικοί του Α.Τ. κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου δεν σχημάτισαν δικογραφία για αυτοκτονία (όπως αποτελεί συνήθη πρακτική) και άρα δεν παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πρόκειται αρχικά να καλέσουν για κατάθεση άτομα που φέρεται να παρείχαν «υποστήριξη» στον Βέλιο σχετικά με τη χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας, καθώς επίσης και άτομα του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του. Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση υπήρξε κείμενο δημοσιογράφου και φίλου του Αλέξανδρου Βέλιου, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αν και ο 63χρονος δημοσιογράφος εισήχθη σε νοσοκομείο για τη διαδικασία της ευθανασίας, τελικά ο γιατρός δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του.


σχετικα αρθρα