current views are: 8

14 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:00

Το ξέσπασμα της Κορομηλά για τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο!

Αποφασίστηκε χθες από εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου να αρνηθούν την ένταξη των προσφυγόπουλων σε σχολεία

Δημοσίευση 12:00’

Αποφασίστηκε χθες από εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου να αρνηθούν την ένταξη των προσφυγόπουλων σε σχολεία

Αποφασίστηκε χθες από εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου να αρνηθούν την ένταξη των προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι γονείς προέβαλαν ως αιτία αντίδρασης την ανησυχία για την μετάδοση ασθενειών και μάλιστα απείλησαν με κατάληψη, αν ενταχθούν προσφυγόπουλα στο σχολείο.

Η στάση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς να κάνουν λόγο για ρατσιστική και ξενοφοβική απόφαση.

Ευαισθητοποιημένη, όπως ξέρουμε ότι είναι η Ρούλα Κορομηλά με τα παιδιά, πήρε θέση δημόσια για το συγκεκριμένο συμβάν:

Ποιος σας είπε εκεί στο Ωραιόκαστρο, πως τα φτωχά και ταλαιπωρημένα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα στη μόρφωση; Ποιος σας εξουσιοδότησε να κάνετε ρεζίλι έναν ολόκληρο λαό με τις απάνθρωπες συμπεριφορές σας; Μα κατηγοριοποιείτε τα αθώα παιδιά; Τι διαφορετικό έχουν τα δικά σας παιδιά από αυτά; Που είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη; Τι φταίνε να μικρά παιδάκια να εισπράττουν απόρριψη και εχθρικό περιβάλλον και ειδικά από γονείς; Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Ένα θα σας πω, το νου σας γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κρίμα. Κρίμα.

έγραψε στους λογαριασμούς της στα social media.

 


σχετικα αρθρα