current views are: 7

19 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:00

«Πανικοβλήθηκα όταν έμαθα για τον καρκίνο»

Η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μαθαίνοντας ότι έχει καρκίνο.

Δημοσίευση 07:00’

Η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μαθαίνοντας ότι έχει καρκίνο.

Η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μαθαίνοντας ότι έχει καρκίνο.

 Η Έλενα Ευσταθίου που γνωρίσαμε μέσα από τις σειρές «Βαλς με δώδεκα θεούς» και «Ρουα ματ» μίλησε για αυτή την περίοδο που την «στιγμάτισε».

Και ειλικρίνεια, μιας και σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή παραδέχθηκες πως δεν τους έκρυψες το πρόβλημα που είχες με την υγεία σου.

Τους είπα ευθαρσώς τι συμβαίνει. Μόνο στη μικρή απέφυγα να πω αμέσως τη λέξη “καρκίνος“, λόγω της ηλικίας της. Περιμέναμε πρώτα να δούμε πώς θα εξελισσόταν η κατάσταση.

Έχασες καθόλου τη θετικότητά σου εκείνο το διάστημα;

Όχι. Ούτε κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ούτε στις θεραπείες ακτινολογίας που ακολούθησα στο Ογκολογικό, καθώς δεν πέρασα από τη διαδικασία της χημειοθεραπείας. Δεν ήταν κάτι οδυνηρό. Θεωρώ πως εάν έσπαζα το πόδι μου, θα ταλαιπωριόμουν περισσότερο, μιας και δεν θα μπορούσα να οδηγήσω και θα έπρεπε να κάνω φυσιοθεραπεία. Δεν σου κρύβω ότι δεν περίμενα να διαθέτω τόση ψυχραιμία. Νόμιζα πως θα αντιδρούσα άτσαλα επειδή είμαι αγχώδης και νευρική. Είχα πίστη, όμως, στους γιατρούς μου. Με ανέλαβε ο εξαίρετος χειρούργος, Πάμπος Χαραλάμπους, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το ίδιο ανθρώπινη ήταν και η προσέγγιση του ογκολόγου Αδάμου Αδάμου και της Μαρίας Δανιήλ στο Ογκολογικό. Πλέον, τους λέω χαριτολογώντας πως κάνω παρέα μόνο με επιστήμονες.

Απ’ ό,τι αντιλήφθηκα, διαγνώστηκες νωρίς.

Διαγνώστηκα τυχαία και νωρίς. Είχα επισκεφθεί τον γυναικολόγο μου, Μάριο Ελευθερίου -τον οποίο επίσης ευχαριστώ πάρα πολύ- για μια καθιερωμένη εξέταση. Κατά τη διάρκεια της ψηλάφησης του στήθους μου, με ενημέρωσε πως έπιανε κάτι μικρό, το οποίο ήθελε να εξετάσει περαιτέρω. Η μαστογραφία δεν έδειξε κάτι, γι’ αυτό λέω πως ήταν σπουδαία τα χέρια αυτού του γιατρού. Μετά τον υπέρηχο, μπήκα κατευθείαν στο χειρουργείο για βιοψία. Ακολούθως, πήγα με τους επιδέσμους για γύρισμα και γενική δοκιμή στο θέατρο. Δεν είχα πολλά περιθώρια να το σκεφτώ. Πανικοβλήθηκα, όπως θα πάθαινα εάν μου έλεγαν ότι πρέπει να αφαιρέσω τους φρονιμίτες μου. Το μεγάλο σοκ ήταν όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της διάγνωσης και ήμουν θετική στον καρκίνο. Έκλαψα δέκα λεπτά. Όσο κράτησε η διαδρομή από το νοσοκομείο μέχρι το σπίτι μου.

Μπήκες στη διαδικασία να πεις: «Γιατί εγώ;», όπως συνήθως λέμε όταν μας συμβαίνει κάτι κακό;

Το αντίθετο. Είπα: Γιατί όχι και εγώ; Εφόσον σύμφωνα με στατιστικές μια στις εννιά γυναίκες θα περάσουν καρκίνο του μαστού, γιατί εγώ να είμαι ανάμεσα σε αυτές που δεν θα τον περάσουν;

Δείχνεις να είσαι ειλικρινής στις σχέσεις σου. Πιστεύεις ότι όλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν έναν ντόμπρο άνθρωπο;

Μερικές φορές, η αλήθεια πληγώνει. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ακούσει, όση αλήθεια μπορεί να αντέξει. Έτσι κι εγώ, λέω στον απέναντί μου όση αλήθεια μπορεί να αντέξει. Αλλά, δεν θα του πω ψέματα.

 Σε απασχόλησε ποτέ η εικόνα που βγάζεις προς τα έξω;

Όχι. Νομίζω πως κατάφερα, με το πέρασμα του χρόνου, να είμαι ο εαυτός μου. Και θεωρώ ότι γι’ αυτό είμαι αγαπητή στον κόσμο, κάτι το οποίο εισπράττω καθημερινά. Δεν βάζω ένα προσωπείο όταν θα δώσω μια συνέντευξη ή όταν θα βγω στην τηλεόραση.


σχετικα αρθρα