Το θέμα ερευνάται από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, αλλά και από την αρμόδια ειδική υπηρεσία οικογενειακής και παιδικής βίας.

Όλη η ιστορία ξεκινά από κάποιον ανώνυμο μάρτυρα, που κατήγγειλε τον Μπραντ Πιτ για σωματική και λεκτική κακοποίηση των παιδιών του.

Σύμφωνα με το TMZ, πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού λένε ότι αυτή ήταν και η… χαριστική βολή για το διαζύγιο ...

Οι ίδιες πηγές περιγράφουν ότι ο Μπραντ, η Αντζελίνα και τα παιδιά τους, την περασμένη Τετάρτη,  ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό τους τζετ. Εκείνος όμως ξαφνικά νευρίασε, άρχισε να ουρλιάζει και να συμπεριφέρεται βίαια στα παιδιά του.

Όπως ειπώθηκε από το ίδιο πρόσωπο, το αεροπλάνο προσγειώθηκε  σε ένα αεροδρόμιο γύρω στις 8 το απόγευμα , και μάρτυρες λένε ότι ο Πιτ συνέχιζε το αλαζονικό παραλήρημά του, μέχρι που προσπάθησε να φύγει με ένα από τα φορτηγάκια, τα οποία ανεφοδιάζουν με καύσιμα τα αεροπλάνα.

Οι πηγές του TMZ, μιλούν για κάποιον ανώνυμο μάρτυρα ή από το αεροπλάνο ή από το αεροδρόμιο, που ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία του Λος Άντζελες και το αρμόδιο τμήμα για την παιδική – οικογενειακή κακοποίηση. Όπως έγινε γνωστό, ο Μπραντ και η Αντζελίνα έχουν ήδη κληθεί να δώσουν κατάθεση και τώρα αναμένεται να μιλήσουν και τα παιδιά. Ακόμη όλα είναι υπό έρευνα.

Άλλωστε αυτά για το αστυνομικό τμήμα είναι ρουτίνα, καθώς ο καθένας μπορεί να καταγγείλει την κακοποίηση ενός παιδιού. Επίσης δεν έχει γίνει τίποτε συγκεκριμένο γνωστό και καμία λεπτομέρεια για την υποτιθέμενη κακοποίηση. Το μόνο που έχει ειπωθεί από τον μάρτυρα είναι ότι είδε τον Μπραντ Πιτ να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τα παιδιά του.

Μια άλλη πηγή από το περιβάλλον του Μπραντ λέει στο TMZ:

Έχει εκλάβει το γεγονός αυτό πολύ σοβαρά και ομολογεί ότι δεν έχει διαπράξει καμία κακοποίηση στα παιδιά του,

ενώ προσθέτει:

Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να τον παρουσιάζουν ως τον χειρότερο πατέρα…