Εφιάλτης θα μπορούσε να χαρακτηριστούν οι τελευταίες ημέρες έγγαμου βίου του Μπράντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί με την μεταξύ τους σχέση να θυμίζει "κινούμενη άμμο".

Η ηθοποιός έμοιαζε αποφασισμένη για το τέλος του γάμου της γεγονός που μαρτυρούν τα γεγονότα που έδωσε στο φως η Daily Mail.

14 Σεπτεμβρίου: Η οικογένεια Πιτ-Τζολί φτάνει στη Μινεσότα από το ταξίδι στη Γαλλία, λίγο πριν τις 20:00, όπου ο Μπραντ φέρεται να είναι μεθυσμένος και να φωνάζει στην πίστα του αεροδρομίου. Το αεροπλάνο συνεχίζει μετά για το Λος Αντζελες, με τον ηθοποιό να βρίσκεται στο πίσω μέρος του αεροπλάνο. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηθοποιός κακοποίησε λεκτικά και σωματικά τον Μάντοξ, πιάνοντας τον, μάλιστα, από τον λαιμό.

15 Σεπτεμβρίου: Η επίσημη ημερομηνία διαζυγίου των δύο ηθοποιών, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

15-18 Σεπτεμβρίου: Η Τζολί πηγαίνει πίσω από την πλάτη του Πιτ και νοικιάζει σπίτι στο Μαλιμπού, πριν την κατάθεση του διαζυγίου, σύμφωνα με πηγή, που επικαλείται η Daily Mail.

17-18 Σεπτεμβρίου: Η ηθοποιός ανακοινώνει στον σύζυγό της πως θα καταθέσει τα χαρτιά, με τον Πιτ να την ικετεύει και να της υπόσχεται πως θα δεχθεί συμβουλές και καθοδήγηση από ειδικό.

18 Σεπτεμβρίου: Ο αδελφός της Τζολί βλέπει τα βιολογικά παιδιά του ζευγαριού, Σίλοχ, Νοξ και Βιβιέν σε πάρκο του Λος Αντζελες.

19 Σεπτεμβρίου: Τα χαρτιά του διαζυγίου κατατίθεται στο δικαστήριο, με την Τζολί να υποστηρίζει πως υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές.

20 Σεπτεμβρίου: Οι φήμες γύρω από τις αιτίες διαζυγίου του ζευγαριού φουντώνουν, με την Μαριόν Κοτιγιάρ να εμπλέκεται στον χωρισμό.
Τόσο η Τζολί, όσο και ο Πιτ δηλώνουν πως πρωταρχικό τους μέλημα είναι η προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.

21 Σεπτεμβρίου: Η Μαριόν Κοτιγιάρ δηλώνει πως ποτέ της δεν είχε σχέση με τον Μπραντ Πιτ, αποκαλύπτοντας πως περιμένει το δεύτερο της παιδί από τον σύντροφό της Γκιγιόμ Κανέ.

21 Σεπτεμβρίου: Φορτηγά πάνε και φεύγουν από το σπίτι των σταρς στο Χόλιγουντ Χιλς.

22 Σεπτεμβρίου: Τα νέα θέλουν τον Πιτ να είναι αντικείμενο έρευνας από ο FBI και την Υπηρεσία Παιδιών και Οικογένειας του Λος Αντζελες.

22 Σεπτεμβρίου: Η αστυνομία φτάνει στο σπίτι των σταρς, όπου ο Μπραντ Πιτ φέρεται να έχει απομείνει μόνος.