Γενέθλια έχει σήμερα το απόλυτο θηλυκό.

Η Μόνικα Μπελούτσι έκλεισε τα 52 κι ακόμη… σκοτώνει!

Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Città Di Castello, στην Ούμπρια της Ιταλίας, κόρη της Maria Gustinelli, ζωγράφου, και του Luigi Bellucci που ήταν ιδιοκτήτης μιας εταιρίας με φορτηγά.

Η Μόνικα ξεκίνησε ως μοντέλο στα 16 της ενώ φοιτούσε στο Liceo Classico. Θέλησε να γίνει δικηγόρος και συνέχισε το μόντελινγκ για να βοηθήσει οικονομικά την φοίτηση της στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια, αλλά ο πολυτελής τρόπος ζωής της την ώθησε να παρατήσει τις δικηγορικές σπουδές.

Μιλάει Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά και Φαρσί και έχει παίξει σε ταινίες σε κάθε μια από αυτές τις γλώσσες καθώς και στα Αραμαϊκά.

Παντρεύτηκε τον φωτογράφο μόδας Claudio Carlos Basso το 1994. Ο δεύτερος γάμος της με τον ηθοποιό Βενσάν Κασέλ, έγινε το 1999, αλλά το 2013 πήραν δρόμους χωριστούς.

Φέτος έκανε θραύση με την ερωτική σκηνή, στην ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα (φωτό), με τον οποίο ακούστηκε ότι έχει ερωτική σχέση, ενώ καθόλου απαρατήρητο δεν πέρασε και το εξώφυλλο του περιοδικού Paris Match, όπου πόζαρε ολόγυμνη!

Η Μόνικα έχει δύο κόρες την Deva (γεννημένη στις 12 Σεπτεμβρίου του 2004) και την Leonie (γεννημενη στις 21 Μαϊου 2010). Το 2004, ενώ ήταν έγκυος στην κόρη της, πόζαρε γυμνή στην ιταλική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair, για να δείξει την αντίθεσή της στην απαγόρευση από την ιταλική νομοθεσία της δωρεάς σπέρματος. Τον Απρίλιο του 2010 πόζαρε για άλλη μια φορά ημίγυμνη και ενώ ήταν έγκυος για την ιταλική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair.

Το 2003, η Βellucci κέρδισε το βραβείο Nastro d' Argento Β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Alessia στο Remember me, My love. Το 2006, εκτέλεσε χρέη κριτή στο 59ο Φεστιβάλ των Καννών. Το 2009, κέρδισε το βραβείο World Actress Award στο Women's World Award.

Παρακάτω μπορεί κανείς να δει κάποιες φωτογραφίες της, όπου είχε ποζάρει ως μοντέλο, στα 18 της χρόνια, τις οποίες είχε δημοσιεύσει η Daily Mail.