Έπεσε η αυλαία για το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση του σινεφίλ αθηναϊκού κοινού, με μεγάλο χορηγό τον OTE TV.

Η τελετή λήξης, με την απονομή των βραβείων, πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Ιντεάλ, όπου προβλήθηκε η νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν, «Εκείνη» (Εlle), με την Ιζαμπέλ Ιπερ ενώ το βραβείο ‘Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας’ κέρδισε το «Η Ιστορία του Χέντι» (Hedi) από την Τυνησία.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ τις εντυπώσεις έκλεψε η επίσκεψη του ταλαντούχου και πολυβραβευμένου Ουκρανού χορευτή Σεργκέι Πολούνιν στην Αθήνα, για την προβολή του βιογραφικού ντοκιμαντέρ «Χορευτής» (Dancer), που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναός.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του Πολούνιν, του νεώτερου πρώτου χορευτή στην ιστορία του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, που τάραξε τα νερά όταν εγκατέλειψε τη θέση του σολίστ δύο φορές, επαναστατώντας στο κατεστημένο του κλασικού χορού. Ο χορευτής έγινε παγκοσμίως γνωστός από το βιντεοκλίπ του «Take Me to Church» του Hozier.