Καλεσμένη στην εκπομπή «Αξίζει να το Ζεις» ήταν την Τρίτη η Φαίη Ζαφειράκου, η ηθοποιός που έγινε γνωστή από τη σειρά «Της αγάπης μαχαιριά», στην οποία πρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Κώστα Σόμμερ. Η Φαίη αποκάλυψε πως έχει υιοθετηθεί σε ηλικία 6 μηνών και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για την παιδική της ηλικία, αλλά και για τη γνωριμία της, τελικά, με τη βιολογική της μητέρα.

Για τα μαθητικά της χρόνια και τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή της ως παιδί το γεγονός ότι ήταν υιοθετημένη:

«Οι συμμαθητές μου στο σχολείο ήταν σκληροί. Υπήρχαν παιδιά που δεν με έκαναν παρέα. Αυτός ο ρατσισμός υπάρχει ακόμα, μπορεί όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχει. Ευτυχώς που είχα πέντε καλούς φίλους και ήμουν προστατευμένη».

Υπήρχαν στιγμές που τσακωνόταν με τους γονείς της και σκεφτόταν πώς θα ήταν η ζωή της με τη βιολογική της οικογένεια;

«Πάντα λες “κι αν δεν ήμουν εδώ, πώς θα περνούσα εκεί;”. Αλλά πάντα, όταν περνούσε ο θυμός, κατέληγα στο ότι δεν θα περνούσα πουθενά καλύτερα από ό,τι με τους γονείς μου -γιατί γονείς είναι δύο, αυτοί που σε μεγαλώνουν».


Πότε αποφάσισε να γνωρίσει τη βιολογική της μητέρα;

«Στα 19 μου. Ήθελα να κλείσω αυτόν τον κύκλο μέσα μου. Την έχεις την περιέργεια… Πήρα τηλέφωνο στο ίδρυμα, συναντήθηκα με ανθρώπους του ιδρύματος και με ψυχολόγο, και από εκεί άρχισε η αναζήτηση από αυτούς -με προσοχή βέβαια, γιατί η κοπέλα που με είχε φέρει στον κόσμο, είχε φτιάξει μια άλλη οικογένεια. (…) Το όνομά της δεν μου το δώσανε. Έψαξαν εκείνοι να τη βρουν».

Πώς ήταν η συνάντηση μαζί της;

«Έγινε μέσα στο ίδρυμα, παρουσία ψυχολόγων, για να δουν τις αντιδράσεις μας. (…) Ήταν άβολα, αμήχανα. Βλέπεις έναν άνθρωπο που ξέρεις ότι σε έχει γεννήσει, αλλά δεν τον ξέρεις καθόλου. Ήξερα πια γιατί με είχε δώσει –είχε γίνει λόγω ηλικίας και συνθηκών. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο (η συνάντηση), αλλά είχα μεγαλώσει με τους γονείς μου να μου λένε “η κυρία αυτή σε έδωσε, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή”».

Για την οικογένεια που έχει αποκτήσει η βιολογική της μητέρα:

«Έχει δύο παιδιά, και δεν έχει μιλήσει στην οικογένειά της για μένα. Δεν το έχει πει. Κι εγώ το κατανοώ. Ούτε εγώ θα το έλεγα».

Για τα συναισθήματά της για εκείνη:

«Δεν έχω πρόβλημα με αυτή τη γυναίκα γιατί κι εγώ το ίδιο θα έκανα. (Από την πλευρά της), δεν υπάρχει αγάπη, μόνο τύψεις υπάρχουν. Αυτή η γυναίκα δεν ήταν μαζί μου ούτε όταν εγώ αρρώσταινα, ούτε στα καλά μου… Ποτέ».

Για τον βιολογικό της πατέρα:

«Αυτό είναι πιο περίπλοκο, πιο περίεργο. Έμαθα κάποια πράγματα, αλλά ελάχιστα, γιατί και για εκείνη (τη μητέρα της) είναι δύσκολο».

πηγή: Yupi.gr