Χωρίς αμφιβολία, η μέχρι Μισέλ Ομπάμα θεωρείται από τις γυναίκες προέδρων που άφησαν το δικό τους στίγμα κατά την διάρκεια του συζύγου της στην ηγεσία των ΗΠΑ.

Η μέχρι πρότινος Πρώτη Κυριά της Αμερικής είναι γνωστή για την αισθητική και το ταπεραμέντο που διαθέτει σαν γυναίκα, γεγονός που η Vogue έχει εκτιμήσει, όχι μια, ούτε δυο, αλλά τρεις φορές, γεγονός που μαρτυρά το εξώφυλλο του περιοδικού που φιλοξένει την Μισέλ Ομπάμα  και μάλιστα λίγο πριν την λήξη της θητείας του συζύγου της στον Λευκό Οίκο.

Φορώντας ένα αέρινο maxi φόρεμα , ποζάρει στο φωτογραφικό φακό και μιλά για την επόμενη ημέρα μετά από οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο.

Όπως εξομολογήθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε θα της λείψει να ξυπνάει κάθε πρωί με τη θέα του South Lawn και το μνημείο της Ουάσιγκτον.

«Αλλά από την άλλη πλευρά... ήρθε η ώρα», είπε στο περιοδικό η Μισέλ Ομπάμα, προσθέτοντας ότι «αυτό προβλέπει η Δημοκρατία μας: δύο θητείες, οκτώ χρόνια. Είναι αρκετά. Είναι σημαντικό να έχεις το ένα σου πόδι στην πραγματικότητα όταν αναλαμβάνεις τόσο μεγάλη εξουσία που σου δίνει η απομόνωση του Λευκού Οίκου...».

Η 62χρονη πρώτη κυρία έχει δεχτεί πολλά κολακευτικά σχόλια για το ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη θητεία του συζύγου της στον Λευκό Οίκο.

«Η Μισέλ δεν ζήτησε ποτέ να είναι η πρώτη κυρία», δήλωσε στο περιοδικό ο Μπαράκ Ομπάμα και πρόσθεσε: «Όπως και πολλές σύζυγοι πολιτικών, λόγω του ρόλου τους τραβούν πάνω τους τα βλέμματα. Αλλά πάντα ήξερα ότι θα ήταν απίστευτη σ' αυτό και θα βάλει την δική της μοναδική σφραγίδα, στον τομέα της εργασίας. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως βλέπετε είναι λαμπρή, αστεία, γενναιόδωρη και για κάποιον λόγο συμφώνησε να με παντρευτεί».

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι την συμπαθούν γιατί βλέπουν τους εαυτούς τους σε αυτήν. Μία μαμά, μία καλή φίλη, έναν πρόσωπο που δεν διστάζει να διασκεδάζει από καιρό σε καιρό», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.