Για το αν νιώθει πικρία για το ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου του ως μουσικοσυνθέτη, τα 75cds, η ορχηστρική μουσική, οι όπερες κ.ά., είναι άγνωστο στην Ελλάδα μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης...

Για την πλειονότητα του κόσμου είσαι ταυτισμένος με τα «Κουφώματα» ή το σουξέ «Διώξε πια τον μακρυμάλλη»...

«Μα θα γίνει της τρελής όταν πεθάνω και γίνουν γνωστά όλα μου τα έργα... Εδώ έγινε της τρελής με ανθρώπους που δεν έκαναν τίποτα, με μένα δεν θα γίνει; Όπως έγινε, π.χ., με τον αδελφό μου, τον Σάκη Μπουλά. Εν ζωή δεν έπαιζαν τα τραγούδια του σε κανένα ραδιόφωνο, τώρα που πέθανε όχι μόνο τα παίζουν, αλλά και διαφημίζουν ότι θα τα παίξουν. Το ίδιο έγινε και με τον Μητροπάνο. Έχω πάρα πολλά έργα και συνεχώς φτιάχνω καινούρια. Αλλά για μένα το βιογραφικό δεν παίζει κανένα ρόλο, παρεκτός εάν έχει σχέση με τα βιώματα».

Όσο για το αν έχει την αίσθηση ότι γεννήθηκε σε λάθος εποχή;

«Πιθανώς, ίσως θα έπρεπε να ζω στην Αναγέννηση, γιατί κάνω κι άλλα πράγματα εκτός από την τέχνη. Μικρός ήμουν μαστροχαλαστής, «Κύρος Γρανάζης»! Είχα φτιάσει, π.χ., ένα στιλό που έγραφε με τρία χρώματα πολύ πριν υπάρχει κάτι τέτοιο στο εμπόριο. Είμαι κάτι σαν τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ας πούμε, λοιπόν, ότι είμαι ένας Ντα Βίντσι - του κ... του πισινού, βέβαια. Υπάρχει όμως κάτι ωραιότερο από έναν πισινό; Υπάρχει άνθρωπος χωρίς πισινό;».