current views are: 17

6 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:00

Πέτρος Φυσσούν: «Hταν σκληρό να πεθάνει στην ψάθα, μόνος»

Τίτλοι τέλους στον Γολγοθά του μοναχικού, εξαθλιωμένου οικονομικά, άνεργου και άρρωστου Πέτρου Φυσσούν.

Δημοσίευση 16:00’

Τίτλοι τέλους στον Γολγοθά του μοναχικού, εξαθλιωμένου οικονομικά, άνεργου και άρρωστου Πέτρου Φυσσούν.

Τίτλοι τέλους στον Γολγοθά του μοναχικού, εξαθλιωμένου οικονομικά, άνεργου και άρρωστου, Πέτρου Φυσσούν.

Ο 83χρονος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 20 μέρες με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Φτωχός και άπορος, φιλοξενούμενος τους τελευταίους μήνες σε ένα δωμάτιο του Γηροκομείου Πειραιά, δεν άντεξε παραπάνω από ενάμιση χρόνο χωριστά από την αγαπημένη του σύζυγο, την 62χρονη Νικολέτα Χατζηχρήστου, η οποία «έφυγε» πέρυσι χτυπημένη από καρκίνο. Και μάλιστα την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στις 30 Ιουνίου.

Από τα βελούδινα καθίσματα των θεάτρων όπου ο κόσμος τον χειροκροτούσε όρθιος και τον αποθέωνε, ήταν σκληρό να πεθάνει στην… ψάθα, μόνος, χωρίς τους διάσημους φίλους και συνεργάτες του, που στο τέλος του ένδοξου βίου δεν του στάθηκαν. Και μην πει κανείς ότι δεν γνώριζε την κατάσταση του…

ήταν τα λόγια ανθρώπου από το στενό του περιβάλλον.

Αξιοπρεπής, ευγενής, πιστός στον θεό, αφοσιωμένος στην οικογένεια του και συνάμα φοβισμένος από το οικονομικό αδιέξοδο που λίγο έλειψε να τον οδηγήσει στον δρόμο πριν από μερικά χρόνια, μόνο του απάγκιο ήταν ο Θεός. Εκκλησιαζόταν συχνά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πευκακίων στον Λυκαβηττό και ο ιερέας που λειτουργεί εκεί, ο πατήρ Βασίλειος, ήταν ο πνευματικός του.

Τον στήριζε ψυχολογικά, ηθικά και μιλούσαν ατέλειωτες ώρες, γιατρεύοντας την καρδιά του ηθοποιού και νικώντας τους εφιάλτες του.

Η κηδεία του Πέτρου Φυσσούν θα γίνει εκεί, στον ναό που ο ίδιος αγάπησε, αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί. Μάλιστα, η οικογένεια επιθυμεί η εξόδιος ακολουθία να γίνει σε στενό κύκλο, όπως ενημέρωσε την «Espresso» εκπρόσωπος του Γηροκομείου Πειραιά.


σχετικα αρθρα