current views are: 9

10 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:00

Κάτια Δανδουλάκη: «Ζούμε ένα άνευ προηγουμένου φασισμό»

Η Κάτια Δανδουλάκη αποκάλυψε πως είχε δεχτεί πρόταση για την πολιτική, αλλά αρνήθηκε.

Δημοσίευση 19:00’

Η Κάτια Δανδουλάκη αποκάλυψε πως είχε δεχτεί πρόταση για την πολιτική, αλλά αρνήθηκε.

Η Κάτια Δανδουλάκη αποκάλυψε πως είχε δεχτεί πρόταση για την πολιτική, αλλά αρνήθηκε.

Είχατε ποτέ πρόταση να κατέβετε στην πολιτική;

«Παλαιότερα ναι, δεν ήθελα όμως. Προτιμώ να καταπιάνομαι με ό,τι ξέρω καλά. Ακόμη και στα πάνελ των εκλογών, όταν με προσκαλούν τα κανάλια, δεν πηγαίνω. Προτιμώ να μιλούν εκείνοι που ξέρουν καλά τα θέματα και όχι να κατευθύνω εγώ την κοινή γνώμη χάρη στην αναγνωρισιμότητά μου»

Πώς βλέπετε τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα;

 «Πριν από λίγες ημέρες είδα στον δρόμο ένα γκράφιτι που τα λέει όλα: «Είμαι χάλια». Τα συνθήματα είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας. Είμαστε σε μια ελεεινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση κι απ’ ό,τι φαίνεται έχει κι άλλο πάτο, αλλά μετά θα γεννηθούν ωραία, καινούρια πράγματα. Έτσι είναι η ζωή. Κάνει κύκλους. Ο,τι πεθαίνει αναγεννιέται»

Έχετε το άγχος της καθημερινότητας;

«Δεν τολμώ να μιλήσω εγώ όταν έχει διαπραχθεί ένα τεράστιο έγκλημα απέναντι στους μεγάλους ανθρώπους. Είναι έγκλημα να λες σε έναν ηλικιωμένο ότι ή θα συμβιβαστείς με τη σκοροφαγωμένη σύνταξη ή θα αναγκαστείς να δουλέψεις και θα στην πάρουμε. Έκλεψαν τα δεδουλευμένα των μεγάλων ανθρώπων και δεν υπάρχουν χρήματα για φάρμακα. Και αυτό που έγινε με τα κανάλια; Άλλο και τούτο. Ζούμε ένα άνευ προηγουμένου φασισμό. Ακόμη και οι αγανακτισμένοι έπαψαν να διεκδικούν. Εξαντλήθηκαν από την αγανάκτηση».

Οι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας γιατί σιωπούν;

«Γιατί, όπως και ο απλός κόσμος, αισθάνονται δαρμένοι. Ας μη γελιόμαστε, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ».


σχετικα αρθρα